Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3993-piroskiken.jpg
Πιροσκί



Κέικ σοκολάτας µε πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ γευστικό αυτό το κέικ με ευωδιά πορτοκαλιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 1 και 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Για το γλάσο

  • 1½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι λίγη λιωμένη κουβερτούρα
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα, 5΄-6΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας λίγο λίγο και σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε στο μείγμα και το αλεύρι.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν και τα δύο μείγματα.
  3. Σε φόρμα στρογγυλή 20-22 εκ. (εγώ το έβαλα σε στενόμακρη φορμα) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά, ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές και από τα 2 μείγματα και ανακατεύουμε στο τέλος με κουτάλι, να μπλεχτούν μεταξύ τους ώστε να έχουμε δίχρωμο αποτέλεσμα με γραμμώσεις.
  4. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, ώσπου να ξεκολλάει το κέικ από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει για 5΄ και το μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε σχάρα.
  5. Για το γλάσο: Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να έχουμε ένα απαλό μεταξένιο γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κρύο κέικ και προσθέτουμε και λίγη λιωμένη σοκολάτα (που έχει κρυώσει ελαφρά).
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή ειναι της Αργυρώς Μπαρμπαριγου

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή