Γιουβέτσι μοσχαράκι
- 1 - 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
- 2 σκ. Σκόρδο φέτες
- μισό φλ/νι λάδι
- μισό φλ/νι κρασί άσπρο
- 1 κ.φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- μισό κιλό κριθαράκι χοντρό
- τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
- Σε κατσαρόλα βάζω λίγο από το λάδι και σοτάρω το κρέας καλά από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια προσθέτω και το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα. Σβήνω με το κρασί και ρίχνω τη ντομάτα, τη ζάχαρη, νερό ζεστό και το αφήνω να βράσει 1 ώρα ίσως και παραπάνω να γίνει μαλακό. Προς το τέλος αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνω νερό, αν χρειάζεται
- Σε κατσαρόλα βάζω λίγο από το λάδι μας και όταν ζεσταθεί, ρίχνω το κριθαράκι και ανακατεύω καλά 3-4 λεπτά να λαδωθεί καλά, αλλά να μην αρπάξει και καεί.
- Μεταφέρω το κρέας στο πυρέξ. Μετρώ τη σάλτσα και συμπληρώνω με ζεστό νερό. Πρέπει η αναλογία να είναι 1 φλ/νι κριθαράκι με 3 φλ/νια νερό και σάλτσα (κρέατος)περίπου. Αρχίστε με1 προς 2,5 φλ/νια και συμπληρώνετε ζεστό νερό, αν χρειαστεί. Διορθώνω το αλάτι. Βάζω το υπόλοιπο λάδι και το κριθαράκι και το ανακατεύω καλά.
- Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο 180-190 ο για 40 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Το σερβίρω με τυρί τριμμένο.
- Καλή επιτυχία!!!
Ειδικά αν το βάλεις σε ατομικές κανσονετες και τις διατηρείς ζέστες,ειναι υπέροχο στο τραπέζι .
Αθάνατη κλασική συνταγή.
το μοιραζω σε ατομικα πήλινα και το σκεπαζω με αλουμινοχαρτο.