Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2647-isli.jpg
Ισλί



Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Εύκολο γρήγορο φαγητό με σάλτσα από γιαούρτι και λεμόνι από τον Λευτέρη Λαζάρου !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 600 γρ. ανάμεικτος μοσχαρίσιος, χοιρινός και αρνίσιος κιμάς(εγώ βάζω μόνο μοσχαρίσιο),
  • 200 γρ. ρύζι Καρολίνα,
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ή το multi,
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • ψιλοκομμένο άνηθο,
  • 1 αβγό,
  • αλάτι-πιπέρι,
  • 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά,
  • λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια,
  • 3 λίτρα ζωμός κότας ή νερό,
  • 250 ml ελαιόλαδο,
  • Χυμός από 1- 2 λεμόνια,
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, κρεμμύδι και τα αρωματικά, ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το μισό λάδι, το αυγό, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε σε ένα ταψί.
  2. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό με το υπόλοιπο λάδι, αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το ζωμό και ρίχνουμε σιγά σιγά τα γιουβαρλάκια μέσα,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βράζουμε για 45 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι με το λεμόνι,με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμάκι από την σούπα και ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Αφού έχουμε αραιώσει καλά το γιαούρτι περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ανακατεύοντας ελαφριά ή κουνώντας λίγο την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πρόσθεσα καρότα και πατάτες ,επίσης πάπρικα και στο γιαούρτι-λεμόνι. Αφήστε λίγο το φαγητό να "ξεκουραστεί" και να χυλώσει η σάλτσα πριν το σερβίρεται. Επίσης μειώστε λίγο το λάδι,εγώ ακολούθησα την συνταγή αλλά την επόμενη φορά σίγουρα θα βάλω λιγότερο!

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή