Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Εύκολο γρήγορο φαγητό με σάλτσα από γιαούρτι και λεμόνι από τον Λευτέρη Λαζάρου !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 600 γρ. ανάμεικτος μοσχαρίσιος, χοιρινός και αρνίσιος κιμάς(εγώ βάζω μόνο μοσχαρίσιο),
  • 200 γρ. ρύζι Καρολίνα,
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ή το multi,
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • ψιλοκομμένο άνηθο,
  • 1 αβγό,
  • αλάτι-πιπέρι,
  • 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά,
  • λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια,
  • 3 λίτρα ζωμός κότας ή νερό,
  • 250 ml ελαιόλαδο,
  • Χυμός από 1- 2 λεμόνια,
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, κρεμμύδι και τα αρωματικά, ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το μισό λάδι, το αυγό, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε σε ένα ταψί.
  2. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό με το υπόλοιπο λάδι, αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το ζωμό και ρίχνουμε σιγά σιγά τα γιουβαρλάκια μέσα,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βράζουμε για 45 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι με το λεμόνι,με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμάκι από την σούπα και ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Αφού έχουμε αραιώσει καλά το γιαούρτι περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ανακατεύοντας ελαφριά ή κουνώντας λίγο την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πρόσθεσα καρότα και πατάτες ,επίσης πάπρικα και στο γιαούρτι-λεμόνι. Αφήστε λίγο το φαγητό να "ξεκουραστεί" και να χυλώσει η σάλτσα πριν το σερβίρεται. Επίσης μειώστε λίγο το λάδι,εγώ ακολούθησα την συνταγή αλλά την επόμενη φορά σίγουρα θα βάλω λιγότερο!

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή