Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με καρότα
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 200 γρ. κιμάς χοιρινός ....{βάζω μόνο μοσχαρίσιο κιμά}
- ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- λίγο αλεύρι.
- Για τη σάλτσα:
- λάδι
- 3 μέτρια καρότα σε κυβάκια ή φέτες
- 4 φρέσκες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
- 4-5 μπαχάρια ολόκληρα
- αλατοπίπερο.
- Για τα γιουβαρλάκια:
- Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι , το ξεπλένουμε , το αφήνουμε να στραγγίξει .
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά,πλάθουμε γιουβαρλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε ελαφρά, και τα αφήνουμε σε πιατέλα.
- Για τη σάλτσα:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ή τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους ή μισό φλ. νερό , τα γαρύφαλα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και βάζουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 30 - 45 λεπτά να χυλώσει η σάλτσα τους.
- Σερβίρουμε με τη νόστιμη σάλτσα τους και πατάτες τηγανητές.
Τα δικά μου γιουβαρλάκια δεν τα αλεύρωσα και δεν τα αυγόκοψα όπως λέει η συνταγή ,λόγω διατροφής . Επίσης πρόσθεσα στη σάλτσα τα κοτσανάκια του μαϊντανού! Είναι πεντανόστιμα ! Η πηγή εδώ: http://dinanikolaou.gr/?p=821