Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1594-salataspesial.jpg
Σαλάτα σπέσιαλ



Γιαννιώτικος Μπακλαβάς

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό σιροπιαστό, που είναι επίκαιρο κάθε εποχή και πολύ εύκολο στη παρασκευή του

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
30
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.)
  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 350 γρ. καρύδι
  • 150 γρ. καρύδα ινδική
  • 1 ½ πακέτο βούτυρο αγελάδος
  • 4 κ.σ. κανέλα
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 150 γρ. γλυκόζη ή  1 ½ ποτ. ζάχαρη ακόμη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
  1. Πρώτα βράζουμε το σιρόπι για 5΄και τα αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ωστόσο φτιάχνουμε το γλυκό ως εξής: Στρώνουμε στο πάγκο τα μισά φύλλα κρούστας μαζί χωρίς να βουτυρωθούν ενδιάμεσα
  3. Από πάνω βάζουμε το μισό από το φύλλο του κανταϊφιού ξασμένο και μετά έχουμε λιώσει τα ¾ του πακέτου βούτυρο(περίπου 185 γρ.)και το περιχύνουμε από πάνω από το φύλλο κανταϊφιού κουταλιά -κουταλιά για να βουτυρωθεί καλά παντού
  4. Αυτή τη διαδικασία θα την επαναλάβουμε για άλλη μια φορά με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουμε.
  5. Ωστόσο έχουμε χοντροκόψει το καρύδι και το έχουμε ανακατέψει με τη καρύδα ,τη κανέλα ,τη ζάχαρη και το ρίχνουμε από πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο κανταϊφιού.
  6. Είμαστε πλέον έτοιμοι να τυλίξουμε όλο αυτό ρολό όχι πολύ -πολύ σφικτά και να το κόψουμε  μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι (για να μην θρυμματίζεται το εξωτερικό φύλλο κρούστας) σε ροδέλες πάχους 2-3 cm
  7. Θα τα βάλουμε σε βουτυρωμένο ταψί ,και πάνω σε κάθε κομμάτι θα βάλουμε από ένα κομμάτι σε μέγεθος καρυδιού βούτυρο.
  8. Ψήνουμε το γλυκό για 35-40΄προσοχή να μην ξανθύνει πολύ ,αν χρειαστεί να το σκεπάσετε .
  9. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ,έτσι καυτό όπως είναι το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Καλή Επιτυχία !

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Προσοχή χρειάζεται στο τύλιγμα και στο κόψιμο του μπακλαβά, για να μην ξεραθούν τα φύλλα.....γι’ αυτό είναι σκόπιμο να τυλίξετε πρώτα το ένα μπαστούνι και μετά το άλλο ώστε να έχετε σκεπασμένα τα μισά  φύλλα μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσετε .
  • Σερβίρετε τώρα το καλοκαίρι με παγωτό πολύ ευχάριστα ή με σαντιγί
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2010
Αλλη μια παραδοσιακή συνταγή πολύ ωραία μας έδωσες, Βησαρία μου!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπακλαβάς λαχταριστός σε γεύση και εμφάνιση!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 01 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
λαχταριστος πολυ μου αρεση αυτη η παραδοσιακή συνταγή
μπραβο Βησαρια
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 01 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιοτατος ,και με καρυδα που κανει τη διαφορα!
Σχόλιο από erotas , Κυριακή, 02 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συστατικά που μου αρέσουν πολύ!Μούρλια πρέπει να είναι!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 03 Μάιος 2010
Ναί κορίτσια είναι η καρύδα που κάνει τη διαφορά...και πράγματι είναι γλυκό που πάντα μου το γυρεύουν.
Ιωάννα δεν ξέρω αν είναι όντως γιαννιώτικος ο μπακλαβάς αλλά επειδή τη συνταγή μου την έδωσε μια γιαννιώτισα φίλη τον ονόμασα εγώ γιαννιώτικος.
Σχόλιο από afroditi , Δευτέρα, 03 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανος δείχνει!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 07 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το πάντρεμα της παραδοσιακής γεύσης του μπακλαβά με την εξωτική καρύδα κάνει το γλυκάκι σου ξεχωριστό Βησαρία!
Μεταφορά στην κορυφή