Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2198-pagotovanilia11.jpg
Παγωτό βανίλια



Γερμανικοί κουραμπιέδες

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012
Περιγραφή

Στα Γερμανικά λέγονται Vanillekipferl , είναι πολλοί τραγανοί και σπάζουν στο στόμα.

Συστατικά
  •     250 γρ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  •     125 γρμ ζάχαρη
  •     2 βανίλιες τα σπορακια τους
  •     ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •     300 g αλεύρι
  •     200 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  •     120 g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  •     10 βανίλιες σκόνη
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη .    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα από τα ξυλάκια βανίλιας
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στη ζύμη την οποία αρχίζουμε πλέον να ζυμώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα.
  3. Κάνουμε τη ζύμη στρογγυλή , την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  4. Κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα φορμάρουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια (μέγεθος καρυδιού.    Από αυτά τα μπαλάκια πλάθουμε κορδονάκια περίπου 5-6 εκατοστά και τα λυγίζουμε σαν μισοφέγγαρο.
  5. Βάζουμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη δεύτερη θέση (από κάτω) του φούρνου για 10-15 λεπτά στους 170 βαθμούς.    Είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά (μην τ΄αφήσετε να ροδισουν πολύ γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά )
  6. Βάζουμε σε ταψάκι τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και σχεδόν αμέσως μόλις βγούνε από το φούρνο τα κυλάμε με προσεκτικά και αρκετές φορές μέσα στο μίγμα ζάχαρης / βανίλιας
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βάλουμε πχ σε μπισκοτιέρα

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι της φίλης μας της Λίζας.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012
Και του χρόνου και χρόνια πΟλλά! Τι διαφορά έχει από τους γνωστούς ελληνικούς κουραμπιέδες, Βιάνκα!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012
κονιακ, πολυ περισοτερο βουτηρο, αυγο, ανθονερα, χοντροκομμενα αμυγδαλα... η διαφορα επισης ειναι οτι ειναι περισσοτερο γευση βανιλια και αμυγδαλου το οποιο ειναι αλεσμενο μεσα στη ζυμη!
Σχόλιο από LARA LO , Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012
εγω ετσι τους κανω τους κουραμπιεδες μου μονο με τριμμενο αμυγδαλο...καποιες φορες προσθετω πολύ λίζο ούζο ...μου αρεσει η γευση που αφηνει....
Μεταφορά στην κορυφή