Γεμιστές ψητές πατάτες
-
5-6 μέτριες πατάτες
-
μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα
-
τυρί gouda ή ότι μαλακό τυρί σας αρέσει
-
βούτυρο
-
αλάτι χοντρό
-
ελαιόλαδο
-
Πλένετε καλά τις πατάτες.
-
Τις τρυπάτε με ένα πηρούνι γύρω -γύρω παντού.
-
Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι.
-
Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180oC και ψήνετε για σχεδόν 1 ώρα.
-
Για να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί βυθίζετε ένα μαχαίρι.
-
Όταν είναι έτοιμες, όπως είναι ζεστές, χαράζετε ένα σταυρό σε κάθε πατάτα και τις ζουλάτε από τις δύο άκρες, ώστε να ανοίξουν στη μέση.
-
Χρησιμοποιήστε δύο μεγάλα κουτάλια για να μην καείτε.
-
Γεμίστε την κάθε πατάτα με ένα κομματάκι βούτυρο, το αλλαντικό που έχετε επιλέξει και τέλος το τριμμένο τυρί.
-
Βάλτε το ταψί για 10 λεπτά στο φούρνο για να λιώσει το τυρί.
-
Μπορείτε να τις εξαφανίσετε !!
Μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα μυρωδικά ή φρέσκο κρεμμυδάκι.