Η Ζύμη για πολλές χρήσεις
- 150 γρ. τυρί, ή μυζήθρα καλά στραγγισμένο
- 6 κουταλιές λάδι
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα, περισσότερο αν χρειαστεί
- 75 γρ. ζάχαρης
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν
- Βαζω ολα τα υλικα σε λεκανη του μιξερ και με τον γατζο χτυπαω λιγο στο σιγανο. Μετα για πολυ λιγο στο δυνατοτερο, δεν θέλει πολυ ζυμωμα γιατι μετα αρχίζει και κολαει.
- Μετα την βγαζω , την βαζω σε αλευρωμενο παγκο εργασιας και αν χρειαστεί βαζω λιγο αλευρι. Το κανω σε ρολο η ο,τι αλλο θελω.
- Την ιδια διαδικασια κανουμε και με το χερι
- Αυτή την ζύμη την χρησιμοποιούμε για κέικ, κέικ μήλου, σταφιδόψωμο, τσουρέκια, μηλόπιτες, σαλιγκάρια, κλπ.
- Ή δεν βάζουμε ζάχαρη αλλά αλατάκι, να γίνει μια ζύμη όπως για τα σκαλτσούνια ή τα μπουρέκια, γεμιστά με ζαμπόν ή λουκάνικο
- Μετά το ψήσιμο μπορεί να διατηρηθεί άνετα και στην κατάψυξη
μετα την βγαζω την βαζω σε αλευρωμενο παγκο αργασιας και αν χρειαστη βαζω λιγο αλευρι
το κανω σε ρολλο η οτι αλλο θελω
αυτα
δεν θελη πολυ αν δεν εχεις μιξερ την ιδια διαδικασια κανε και με το χερι
και περισοτερα αυγα