Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

526-526xavai-111.jpg
Χαβανέζικη Σαλάτα



Γεμιστά σοκολατάκια με Δαμάσκηνα

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το δαμάσκηνο είναι ένα φρούτο που δένει αρμονικά με πολλές συνταγές, αλμυρές και γλυκές. Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια είναι πολύ εύγευστα και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά
  • 40 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 50 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια ώστε να χωράνε στα δαμάσκηνα
  • 50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος  επίσης κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 20 αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση
  • Λίγο λικέρ βύσσινο
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο λικέρ δύο ώρες πριν αρχίσουμε τα σοκολατάκια.
  2. Μ ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε στη μέση τα δαμάσκηνα χωρίς να τα χωρίσουμε εντελώς.
  3. Σε κάθε δαμάσκηνο βάζουμε ένα κομματάκι λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος και μισό αμύγδαλο.
  4. Όταν γεμίσουμε όλα τα δαμάσκηνα τα βάζουμε μισή ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπεν- μαρί και βουτάμε μέσα τα δαμάσκηνα.
  6. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
  7. Διατηρούνται πολύ καιρό εκτός ψυγείου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο δαμάσκηνο και στα σοκολατάκια.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σοκολατάκια πεντανόστιμα!!
Σχόλιο από mama koyzina , Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τα εφτιαξα με καρυδι μεσα θεικα τρελαθηκανε ολοι ....μπραβο Μαριαντα παντα θεικα τα γλυκα σου ..
Μεταφορά στην κορυφή