Γεμιστά σοκολατάκια με Δαμάσκηνα
Το δαμάσκηνο είναι ένα φρούτο που δένει αρμονικά με πολλές συνταγές, αλμυρές και γλυκές. Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια είναι πολύ εύγευστα και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
-
40 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
-
50 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια ώστε να χωράνε στα δαμάσκηνα
-
50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος επίσης κομμένη σε μικρά κομματάκια
-
20 αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση
-
Λίγο λικέρ βύσσινο
-
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη
-
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο λικέρ δύο ώρες πριν αρχίσουμε τα σοκολατάκια.
-
Μ ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε στη μέση τα δαμάσκηνα χωρίς να τα χωρίσουμε εντελώς.
-
Σε κάθε δαμάσκηνο βάζουμε ένα κομματάκι λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος και μισό αμύγδαλο.
-
Όταν γεμίσουμε όλα τα δαμάσκηνα τα βάζουμε μισή ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν.
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπεν- μαρί και βουτάμε μέσα τα δαμάσκηνα.
-
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
-
Διατηρούνται πολύ καιρό εκτός ψυγείου.
-
Αν θέλετε να προσφέρετε τα σοκολατάκια σε παιδιά μπορείτε να μη βάλετε τα αμύγδαλα σε λικέρ.
Παρόμοιες συνταγές:
Σοκολατάκια με Δαμάσκηνα και Καρύδια
Σοκολατάκια νηστίσιμα με αμύγδαλο
Σοκολατάκια με νουγκάτ σε άσπρη σοκολάτα
Σοκολατάκια με αμυγδαλόπαστα
Σοκολατάκια Ραφαέλλο
Σοκολατάκια Τιραμισού
Τα πιο κολασμένα Τρουφάκια






