Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

769-tourtaportokali.jpg
Τούρτα Πορτοκαλιού



Γαλλικά Ψωμάκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019
none
Περιγραφή

Τρόπος να φτιάξουμε τραγανά, αφράτα και πεντανόστιμα ψωμάκια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες

80 g νερό χλιαρό
120 γραμμάρια γάλα χλιαρό
4 γρ φρέσκια Μαγιά
6 γρ ζάχαρη
10 γρ αλάτι
300g αλεύρι τύπου 550
24 γραμμάρια βούτυρο για τη ζύμη
+ λίγο βούτυρο στην κορυφή

Οδηγίες

Διαλύστε τη Μαγιά στο μείγμα γάλακτος / νερού.
Αναμείξτε όλα τα στεγνά συστατικά ρίξετε και το μίγμα Μαγιάς
Ανακατέψτε όλα μαζί με μια σπάτουλα και στη συνέχεια ζυμώστε στην επιφάνεια εργασίας σε μια ομαλή ζύμη.
Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη ανοίγουμε λίγο σε χοντρό φύλλο και τοποθετήστε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ζυμώστε απαλά μέχρι να ενωθεί με την ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε το με μια πετσέτα σκεπασμένο για περίπου 60 λεπτά να φουσκώσει.
Ζυμωνουμε ξανά ελαφρά και αφήστε τα για 60 λεπτά  παλι σκεπασμένο να φουσκώσει η ζύμη.
Ανοίγουμε την ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και διαιρέστε σε 8 μέρη με την κάρτα ζύμης (σαν αυτή που έχουμε για την πίτσα).
Πλάθουμε 8 μπαλάκια και τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνετε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζουμε στον πάτο του φούρνου ένα πιάτο με νερό να ζεσταθεί και αυτό. Όσο θα ψήνονται τα ψωμάκια θα το έχετε καί αυτό μεσα
Πασπαλιζουμε με λίγο αλεύρι και με ξυράφι κόψτε μια φορά κάθετα λίγο το πάνω μέρος  και βάλτε ένα μικρό κομμάτι κρύο βούτυρο στην κορυφή.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς περίπου 13- 15λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα .

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή