Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κοτόπουλο μιλανέζα

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα εύκολο φαγάκι, διαιτητικό αν το θελήσουμε και επιδέχεται παραλλαγές στο σερβίρισμά του, αν το επιθυμούμε

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1,5 κιλό κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 καρότα ολόκληρα
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • αλάτι-μερικούς κόκκους πιπέρι
  • 2 κούπες ρύζι (για πιλάφι)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • ½ κούπα κρασί  λευκό
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου

      Για τη σάλτσα:

  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ ζεστό
  • 2 φλιτζ. ζωμό από το κοτόπουλο
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
  1. Βάζουμε  με  νερό να βράσει το κοτόπουλο (ολόκληρο ή κομμάτια). Όταν φτάσει  σε βρασμό το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, το σέλινο ,τα καρότα ολόκληρα, μια φέτα λεμόνι(προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι.
  2. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ζωμό και το αφήνουμε να κρυώσει και να το μαδήσουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκιές .
  3. Σουρώνουμε το ζωμό, πετάμε το κρεμμύδι, λεμόνι, πιπέρια και κρατάμε μόνο τα καρότα.  Τέλος αφαιρούμαι  το λίπος που επιπλέει.
  4. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε  το λάδι ή βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γίνει διάφανο, σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε  4 κούπες ζωμό κοτόπουλου χαμηλώνουμε  τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να ψηθεί το ρύζι όπως το επιθυμούμε. Σκεπάζετε με πετσέτα για να τραβήξει τους ατμούς του.
  5. Ετοιμάζω την σάλτσα ,σοτάροντας το αλεύρι με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να ψηθεί αλλά να μην πάρει  χρώμα το αλεύρι.
  6. Προσθέτω λίγο λίγο το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πήξει, ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει καλά, σαν αραιή μαγιονέζα.
  7. Στο τέλος βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
  8. Συναρμολογώ το πιάτο Σε μια βαθειά φόρμα με τρύπα στη μέση, βάζω σε στρώσεις τα υλικά μου, δηλ : μια στρώση ρύζι, μια στρώση μπουκιές κοτόπουλου, ρύζι, κοτόπουλο, ρύζι.
  9. Αναποδογυρίζω σε βαθειά πιατέλα, περιχύνω το φαγητό με την σάλτσα, γαρνίρω με τα καρότα που είχαμε φυλάξει (κομμένα σε κομμάτια), πασπαλίζω με τριμμένη παρμεζάνα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Την τελευταία φορά που το μαγείρεψα ,έκανα σάλτσα άσπρη με μανιτάρια .Δηλ.δεν έβαλα μοσχοκάρυδο αλλά αφού σοτάρισα με το βούτυρο τα μανιτάρια ,έσβησα με ένα σφηνάκι κονιάκ και πρόσθεσα σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου μαζί με το ζωμό. Τέλος αφού μαλάκωσαν τα μανιτάρια  πρόσθεσα το εβαπορέ με λίγο κορνφλάου για να πήξει η σάλτσα. Έγινε απίθανο!!!!

Η φωτογραφία από την Ειρήνη!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010
Σπουδαία κλασσική συνταγή. Και η παραλλαγή με την άσπρη σάλτσα μανιταριών, πολύ καλή!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο το Κοτόπουλο Μιλανέζα!! Μια παλιά συνταγή που θα έπρεπε όμως να κάνουμε συχνότερα! Πριν αρκετό καιρό σε μια ραδιοφωνική εκπομπή άκουσα έναν Σεφ που έλεγε πως είναι κρίμα, μια συνταγή σαν αυτή να την φτιάχνουν λίγα πια εστιατόρια της Αθήνας...!!! Σε ευχαριστούμε Βησαρία!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματι εξαιρετικη συνταγη ,κριμα να λειπει απο τις κουζινες μας,καλο θα ηταν συνταγες σαν και αυτη κλασικεςνα τις μαθαινουν και οι νεοτερες νοικοκυρες!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 03 Νοέμβριος 2010
Έκανα το κοτόπουλο ,όπως το λέει η συνταγή αυτή! έγινε νόστιμο,όμορφο,και μπόλικο!μπράβο Βησαρία!
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2010
Eιρήνη χάρηκα που σου άρεσε το φαγάκι αυτό,πράγματι γίνεται μπόλικο....
Ευχαριστώ και για την ωραία σου φωτογραφία!!!!μπόλικη και αυτή....
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 21 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από την annakats που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή