Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4225-keikfraoyla.jpg
Κέικ με φράουλες



Φωλιές κιμά με πουρέ πατάτας

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Νόστιμες Φωλιές είτε για πάρτυ είτε για πρώτο πιάτο σε γεύμα ή δείπνο.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
50 φωλιές

Για τον κιμά

 

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • 2 μεγάλα καρότα σε μικρούς κύβους
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ πατάτας

 

  • 1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 1 ½ ποτήρι ν. γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ. σ. γεμάτες βούτυρο Κερκύρας
  • αλάτι
  • 4 συσκ. Φύλλα κουρού μεγάλα (2 φύλλα η κάθε μία)
  • φρυγανιά τριμμένη
  • κρέμα γάλακτος

 

Οδηγίες
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε τον κιμά να σοταριστεί και πιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, κι ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον πελτέ ντομάτας και τελευταίο το αλάτι.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό κι αφήνουμε να βράσει ο κιμάς.
  • Βράζουμε καλά τις πατάτες και τις σουρώνουμε.
  • Όπως είναι έτσι καυτές οι πατάτες, τις περνάμε από το μύλο του πουρέ, ή τις πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με το μίξερ χειρός.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε με πινέλο μία φόρμα με 12 θήκες. Λαδώνουμε επίσης και την επιφάνεια γύρω από την κάθε θήκη όπου εκεί θα ακουμπήσει το τελείωμα της «φωλιάς».
  • Κόβουμε μία λωρίδα από το φύλλο κατά μήκος βλ. φωτογραφία (το πετάμε ή το κρατάμε για άλλη χρήση) και το υπόλοιπο το κόβουμε σε 6 τετράγωνα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε το κάθε φυλλαράκι μέσα στη θήκη φτιάχνοντας με δίπλες όμορφα τα περισσεύματα και το λαδώνουμε ελαφρά μέσα κι έξω.

  • Ρίχουμε ½ κουτ. γλυκού φρυγανιά στον πάτο της φωλιάς.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας ½ κουτ. της σούπας από τη γέμιση του κιμά.
  • Στη συνέχεια, γεμίζουμε σε κορνέ τον πουρέ της πατάτας και βγάζουμε ό,τι σχέδιο επιθυμούμε επάνω στον κιμά.
  • Τέλος, ρίχνουμε επάνω από τον πουρέ 1 κουτ. γλυκού κρέμα γάλακτος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οCστην κάτω σχάρα για περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Λίγα μυστικά ακόμα
  1. Ένας εύκολος τρόπος για να υπολογίσουμε σωστά το σχήμα της φωλιάς και για να μην πέσει το φύλλο που θα κόψουμε μεγάλο ή μικρό είναι να κάνουμε ένα πατρόν από χαρτί ή ακόμη και χαρτοπετσέτα, να το φορμάρουμε μέσα στη θήκη και να το μικρύνουμε ή να το μεγαλώσουμε ανάλογα με το μέγεθος που ταιριάζει στη θήκη μας. Μετά το μεταφέρουμε στο αρχικό φύλλο και υπολογίζουμε έτσι να κόψουμε όλα τα υπόλοιπα φύλλα στο ίδιο μέγεθος.
  2. Όταν έφτιαξα τις φωλιές δοκίμασα και τις δύο φόρμες με θήκες που έχω. Και την μεταλλική και της σιλικόνης. Πιο εύκολα αφαιρέθηκαν οι φωλιές από τη σιλικόνη, γιατί καμιά φορά κολλάνε τα περισσεύματα της φωλιάς στην επάνω επιφάνεια και θέλει λίγο προσοχή.
  3. Η δοσολογία των υλικών είναι για περίπου 50 φωλιές.
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εμφανησημα θα τα κανω οπωςδηποτε
ευχαριστω για την συνταγη σου Μαργκο
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακή συνταγή και αναλυτικότατη!!!!!
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φαίνεται καταπληκτικό!!!!!!!!!!!
5 σκούφοι και από μένα για τον υπέροχο συνδυασμό κιμά και πουρέ.Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη και πολυ εμφανίσιμη ,η συνταγή σου .
Μεταφορά στην κορυφή