Φιστίκι γλυκό του κουταλιού

- 1 κιλό μικρά άγουρα φιστίκια Αιγίνης
- 1500 γρ. ζάχαρη
- 750 γρ. νερό
- φλούδα πορτοκαλιού
- χυμό από ένα λεμόνι
- Σε μια λεκάνη με νερό ρίχνουμε τα φιστίκια με 5 λεμόνια κομμένα στα τέσσερα και τα αφήνουμε για 5 μέρες
- Αλλάζουμε το νερό τακτικά
- Κατόπιν ρίχνουμε τα φιστίκια σε νερό που βράζει για 2 λεπτά σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε για 3 φορές
- Το νερό στις αλλαγές αυτές θα πρέπει να είναι ήδη καυτό όταν ρίχνουμε τα φιστίκια μέσα
- Χρησιμοποιήστε δυο κατσαρόλες
- Βάζουμε σε κατσαρόλα ,τα 750 γρ. νερό την φλούδα από πορτοκάλι και τη ζάχαρη βράζουμε για 2 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα φιστίκια, για άλλα 3 λεπτά
- Αφήνουμε ένα 24ωρο και την επόμενη ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
- Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού
- Είναι της υπομονής και του χαϊδέματος γλυκό !
- Αλλά η προετοιμασία του και η αναμονή μέχρι να το δεις έτοιμο στο βάζο να φαντάζει σαν μικρά σμαραγδάκια, αξίζει το κόπο !
Αλλα το πορτοκαλι δινει εμφαση το ζωντανευει .Χωρις αυτο μου μοιαζει αδιαφορη και υποτονικη η γευση του .
Αν επιμενεις βαλε βανιλια .Δοκιμασε .