Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φιλέτο χοιρινό με σάλτσα μανιταριών

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένο πιάτο το φιλέτο με τη σάλτσα μανιταριών για το κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και για μπουφέ ή για επίσημο τραπέζι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 2 ψαρονέφρια ολόκληρα
  • Μισό κιλό μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι μικρό ξερό τριμμένο
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. αλεύρι
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • Μισή κούπα κρασί ή και παραπάνω
  • 1 κύβο κρέατος σε μισή κούπα νερό διαλυμένο (προαιρ.)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
Οδηγίες
  1. Καθαρίζω με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και τα κόβω φετάκια. Τα σοτάρω με λίγο λάδι στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για λίγο. Τα αφαιρώ από το τηγάνι.
  2. Προσθέτω το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρω τα αλατοπιπερωμένα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές. Προσθέτω το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και σβήνω με το κονιάκ και προσθέτω και τα σοταρισμένα μανιτάρια
  3. Ραντίζω το αλεύρι πάνω στα ψαρονέφρια, ρίχνω το κρασί, το ζωμό, θυμάρι και κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας μου και αφήνω να ψηθεί το κρέας μου περίπου 15 με 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  4. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα. Προς το τέλος ρίχνουμε λίγο βούτυρο και τον ψιλ/μενο μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρω με πατάτες σαν τηγανητές και σπανάκι σοτέ.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να βάλουμε και ένα κουτί μανιτάρια κονσέρβα, αφού τα ξεπλύνουμε από το υγρό της κονσέρβας και έτσι να παραλείψουμε το σοτάρισμα των μανιταριών, αλλά με τα φρέσκα είναι καλύτερα.
  • Μπορούμε να βάλουμε και άγρια μανιτάρια, για περισσότερη γεύση και άρωμα.
  • Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε το κρέας μας από την προηγούμενη μέρα ή για κάποιες ώρες σε ένα μείγμα από κονιάκ, κρασί και φρ. Θυμάρι ή ξερό. Σπεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 01 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστό πιάτο Ηλιάννα!!Μπράβο!
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 01 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πρέπει να είναι πολύ ωραίο φαγητό ειδικά η σαλτσούλα τέλεια φαίνεται!!!
Μεταφορά στην κορυφή