Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φιλέτο Σαλτιμπόκα αλα Ρομάνα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 21 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πανεύκολη ιταλική συνταγή, που η εωδιά του φασκόμηλου και της γεύσης, κάνει «άλματα» στο στόμα, εξ ου και το όνομά της.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 χοιρινό φιλέτο ή φιλέτο κοτόπουλου ή φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 6 φέτες προσούτο
  • 6 φύλλα φασκόμηλου φρέσκου μεγάλα ή τα ανάλογα μικρά
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια στην άλμη της σε 6 φέτες
  • Βούτυρο ή λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Μισό ποτήρι κρασί
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το φιλέτο μας από τα λίπη και το χωρίζουμε σε 6 φέτες κάθετα, που τις πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας να πλατύνουν λίγο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  2. Πάνω σε κάθε φιλέτο βάζουμε το φασκόμηλο, το προσούτο και  τα ενώνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην αποχωριστούν.
  3. Τηγανίζουμε ελαφρά σε βούτυρο και από τις 2 πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε επάνω από μια φέτα μοτσαρέλα σε κάθε φιλέτο μας.
  4. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της  για λίγο , ώστε να λιώσει του τυρί. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο τη γεύση.
  5. Σερβίρουμε με ζυμαρικό.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε προς το τέλος τρίβουμε λίγο ξερό φασκόμηλο στη σάλτσα για να ενισχύσουμε τη γεύση.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 21 Αύγουστος 2011
Εύκολο όμορφο και σίγουρα ευωδιαστό και νόστιμο!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 21 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κέντησες πάλι Ηλιάννα!!!Μπράβο!!!!
Οσο για τα ζυμαρικά??δεν έχω λόγια να πω!!!
Σχόλιο από οι συνταγες της Δεσποινας , Κυριακή, 21 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμ!Νοστιμο πρέπει να είναι με το φασκομηλο!Θα το δοκιμασω με κοτοπουλο!Και η εμφάνιση..σκίζει!!!!Μπράβο!!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο σου εγινε φιλεναδα,ευπαρουσιαστο και σιγουρα πεντανοστιμο.Το πες και το 'κανες!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2011
Ντελικατέσεν πιάτο και σίγουρα πολύ νόστιμο,και ιδιαίτερο!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο πιάτο!!!
Μεταφορά στην κορυφή