Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

634-.jpg
Ογκρατέν Καρότου



Φιλέτο γαλοπούλας σε σάλτσα με πιπεριές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και υγειινή συνταγή σε 2 παραλλαγές , σε μορφή σάλτσας ή σε 4 με 6 φιλετάκια ολόκληρα για εντυπωσιακή εμφάνιση.

Συστατικά
  • 1 φιλέτο γαλοπούλας περίπου 1κιλό κομμένο μπουκίτσες ή στη δεύτερη παραλλαγή σε λεπτές φέτες
  • Λίγο λάδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές λωρίδες λεπτές
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κονκασέ ντομάτα πολτοποιημένη ή μισό πουμαρό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι φρ. Δεντρολίβανο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κύβο κοτόπουλου
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  2. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τέλος την ντομάτα.
  3. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 15 λεπτά περίπου αν τα κομμάτια είναι μικρά για σάλτσα ή 30 λεπτά περίπου αν τα φιλέτα μας είναι μεγάλα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στο τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό
  4. Όταν τα φαγητό μας είναι έτοιμο, φτιάχνω τη σάλτσα γιαουρτιού ως εξής: αφαιρώ λίγο από τη σάλτσα του φαγητού μας σε ένα πιάτο και προσθέτω μέσα το γιαούρτι λίγο λίγο , ανακατεύω ώστε να έχω μια πηκτή σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία . Αυτήν τη σάλτσα την ανακατεύω σιγά σιγά στο φαγητό της κατσαρόλα μου, και έτσι έχω μια ωραία παχύρευστη σάλτσα και υγειινή που αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος. Την ζεσταίνω για 2-3 λεπτά στη χαμηλή φωτιά και κατεβάζω το φαγητό από τη φωτιά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην πρώτη παραλλαγή με τα μικρά κομμάτια γαλοπούλας που έχει τη μορφή σάλτσα, σερβίρω με μακαρόνια συνήθως. Ενώ στην δεύτερη παραλλαγή με τα ολόκληρα φιλετάκια γαλοπούλας, που το φτιάχνω για τραπέζι, συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή