Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3927-mafinkolokythas.jpg
Muffins κολοκύθας γλυκά



Φιλέτο γαλοπούλας σε σάλτσα με πιπεριές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και υγειινή συνταγή σε 2 παραλλαγές , σε μορφή σάλτσας ή σε 4 με 6 φιλετάκια ολόκληρα για εντυπωσιακή εμφάνιση.

Συστατικά
  • 1 φιλέτο γαλοπούλας περίπου 1κιλό κομμένο μπουκίτσες ή στη δεύτερη παραλλαγή σε λεπτές φέτες
  • Λίγο λάδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές λωρίδες λεπτές
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κονκασέ ντομάτα πολτοποιημένη ή μισό πουμαρό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι φρ. Δεντρολίβανο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κύβο κοτόπουλου
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  2. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τέλος την ντομάτα.
  3. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 15 λεπτά περίπου αν τα κομμάτια είναι μικρά για σάλτσα ή 30 λεπτά περίπου αν τα φιλέτα μας είναι μεγάλα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στο τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό
  4. Όταν τα φαγητό μας είναι έτοιμο, φτιάχνω τη σάλτσα γιαουρτιού ως εξής: αφαιρώ λίγο από τη σάλτσα του φαγητού μας σε ένα πιάτο και προσθέτω μέσα το γιαούρτι λίγο λίγο , ανακατεύω ώστε να έχω μια πηκτή σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία . Αυτήν τη σάλτσα την ανακατεύω σιγά σιγά στο φαγητό της κατσαρόλα μου, και έτσι έχω μια ωραία παχύρευστη σάλτσα και υγειινή που αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος. Την ζεσταίνω για 2-3 λεπτά στη χαμηλή φωτιά και κατεβάζω το φαγητό από τη φωτιά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην πρώτη παραλλαγή με τα μικρά κομμάτια γαλοπούλας που έχει τη μορφή σάλτσα, σερβίρω με μακαρόνια συνήθως. Ενώ στην δεύτερη παραλλαγή με τα ολόκληρα φιλετάκια γαλοπούλας, που το φτιάχνω για τραπέζι, συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή