Φιλέτο γαλοπούλας σε σάλτσα με πιπεριές
Μια νόστιμη και υγειινή συνταγή σε 2 παραλλαγές , σε μορφή σάλτσας ή σε 4 με 6 φιλετάκια ολόκληρα για εντυπωσιακή εμφάνιση.
- 1 φιλέτο γαλοπούλας περίπου 1κιλό κομμένο μπουκίτσες ή στη δεύτερη παραλλαγή σε λεπτές φέτες
- Λίγο λάδι
- 2 χρωματιστές πιπεριές λωρίδες λεπτές
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κονκασέ ντομάτα πολτοποιημένη ή μισό πουμαρό
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κλωνάρι φρ. Δεντρολίβανο
- Αλάτι , πιπέρι
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κύβο κοτόπουλου
- Σοτάρω στο λάδι τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
- Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τέλος την ντομάτα.
- Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 15 λεπτά περίπου αν τα κομμάτια είναι μικρά για σάλτσα ή 30 λεπτά περίπου αν τα φιλέτα μας είναι μεγάλα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στο τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό
- Όταν τα φαγητό μας είναι έτοιμο, φτιάχνω τη σάλτσα γιαουρτιού ως εξής: αφαιρώ λίγο από τη σάλτσα του φαγητού μας σε ένα πιάτο και προσθέτω μέσα το γιαούρτι λίγο λίγο , ανακατεύω ώστε να έχω μια πηκτή σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία . Αυτήν τη σάλτσα την ανακατεύω σιγά σιγά στο φαγητό της κατσαρόλα μου, και έτσι έχω μια ωραία παχύρευστη σάλτσα και υγειινή που αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος. Την ζεσταίνω για 2-3 λεπτά στη χαμηλή φωτιά και κατεβάζω το φαγητό από τη φωτιά.
Στην πρώτη παραλλαγή με τα μικρά κομμάτια γαλοπούλας που έχει τη μορφή σάλτσα, σερβίρω με μακαρόνια συνήθως. Ενώ στην δεύτερη παραλλαγή με τα ολόκληρα φιλετάκια γαλοπούλας, που το φτιάχνω για τραπέζι, συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.