Φασολάκια λαδερά με πιπεριές
Ένα φαγητό που το τρώμε όλο το χρόνο ,αλλά το καλοκαίρι με τα φρέσκα φασουλάκια είναι ακόμη καλλίτερο!
- 1200 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και πλυμένα.
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο φέτες.
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια.
- 3/4 φλιτζανιού λάδι.
- 4 μισές πιπεριές (πράσινη,κόκκινη,κίτρινη και πορτοκαλί)κομμένες σαν κορδέλες.
- 4 μέτριες,ώριμες και ξεφλουδισμένες, ντομάτες περασμένες στο μούλτι.
- Μαιντανό ψιλοκομμένο.
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών ψυγείου (χωρίς συντηρητικά)
- Αλάτι ,πιπέρι.
- 1,5 ποτήρι νερό ζεστό.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε αρκετή ώρα να πάρουν ωραίο χρώμα.Ρίχνουμε και τις πιπεριές,και τα γυρίζουμε λίγο ακόμη.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες ,τον ζωμό ,αλάτι και πιπέρι.Τα γυρίζουμε μερικές φορές και βάζουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά.
- Προς το τέλος βάζουμε και τον μαϊντανό.
Με το νερό είμαστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να μην χρειαστεί όλο,αν είναι πολύ τρυφερά τα φασολάκια μας,η αν είναι πιο σκληρά να χρειαστεί να βάλουμε και άλλο.
Φασολάκια λαδερά





