Φασολάκια λαδερά
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
- ¾ κούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλ / νο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα ή πελτέ
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλ / νο
- 2-3 πατάτες μέτριες ολόκληρες
- 1 κύβο ζωμό (προαιρ.)
- Αλάτι, πιπέρι
- Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, τον κύβο (προαιρ.) και τις πατάτες για λίγα λεπτά.
- Προσθέτω τα καθαρισμένα και καλοπλυμένα φασολάκια. Βάζω ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζω για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.
- Μετά ρίχνω τον μαϊντανό και συμπληρώνω το ψήσιμο για 20 -30 λεπτά ακόμα σε σιγανή φωτιά.
- Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λαδάκι του.
- Καλή επιτυχία!