Φασολάδα λεμονάτη
- 300-400 γραμ. φασόλια μέτρια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα σε φετάκια
- 3-4 κλαράκια σέλινο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 1/2 litro νερό ζεστό
- Αλάτι ,πιπέρι,καρφάκια γαρύφαλλο.
- Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν σε μπόλικο νερό για 15' ,τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,καρότα,σέλινο για λίγα λεπτά να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα φασόλια μας ανακατεύουμε να σοταριστούν ελαφρά ,ρίχνουμε το 1 litro ζεστό νερό,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και το γαρύφαλλο.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου {ανάλογα τα φασόλια μας ,αν είναι βραστερά} ελέγχοντας το νεράκι ,προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
- Τέλος αφού έχει βράσει το φαγητό μας προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε .
- Σερβίρουμε ζεστή την φασολάδα μας με ταραμοσαλάτα,ελιές ή ότι άλλο θέλουμε !
Ο Βασίλης Καλλίδης δεν σοτάρει τα υλικά απλά τα βράζει όλα μαζί . Εγώ πέρασα στο λάδι λίγα λεπτά τα υλικά μου και πρόσθεσα τα γαρύφαλλα για γεύση.