Εξωτικό κοτόπουλο
Αυτό το το πιάτο το δοκίμασα σε μια εκδήλωση ,προς τιμήν της Ιαπωνίας.
Προσπάθησα ξέροντας μόνον τα υλικά να πετύχω τη γεύση του.
Νομίζω τα κατάφερα !
- 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 1 κουτί μπαμπού κομμένο σε φέτες
- Μανιτάρια όσα θέλετε
- Φιστίκια κάσιους
- Ένα σφηνάκι σόγια σος
- Αλατι, ζαχαρη, καρινο
- Ένα σφηνάκι οιστερ σος
- Μισό ποτήρι λάδι
- Νερό.
- Κόβουμε το κοτόπουλο λωρίδες και το μαρινάρουμε, με τα μπαμπου, τα μανιτάρια, τα κασιους, τη σάλτσα σογιας, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη.
- Βάζουμε σε βαθυ τηγάνι το λάδι, σουρώνουμε τη μαριναδα και φέρνουμε δυο τρεις γύρες τα στερεά μέσα στο ζεστό λάδι
- Κατόπιν ρίχνουμε το υγρό της μαριναδας, το νερό και το οιστερ σος, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για μισή ωρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει
- Να δοκιμάσετε τη γεύση πριν τελειώσετε.
- Αν σας αρέσει αφήστε το, εγώ πρόσθεσα μέλι πριν το κατεβάσω και ισορρόπησα τη γεύση μου






