Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

619-stafidopsoma1.jpg
Σταφιδόψωμα



Εργολάβοι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Εργολάβοι ή αμυγδαλωτά η μακαρόν ,πεντανόστιμα όπως και να τα ονομάσουμε!

Συστατικά
  • 250 γραμμάρια άχνη,
  • 250 γραμμάρια καθαρισμένα αμύγδαλα.
  • και άλλα 25-30 ολόκληρα αμύγδαλα.
  • 3 ασπράδια αυγών
  • .Άρωμα από λικέρ βερύκοκου.
Οδηγίες
  1. Ψήνουμε ελαφρά τα αμύγδαλα να στεγνώσουν. Κρατάμε τα ολόκληρα και αλέθουμε τα υπόλοιπα στο μούλτι. Ανακατεύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα με την άχνη.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και προσθέτουμε, ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι ,το μείγμα αμυγδάλων και άχνης. Προσθέτουμε και το λικέρ.
  3. Με το κορνέ η μικρό κουτάλι βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένα ταψιά κομμάτια μείγματος αρκετά μακριά το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν.
  4. Τα ψήνουμε λίγη ώρα σε 170 βαθμούς ,προσέχοντας να μην ξεραθούν.
  5. Αν θέλουμε τα ενώνουμε 2-2 με κάποια κρέμα η πραλίνα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν το φούρνισμα μπήγουμε επάνω από ένα αμύγδαλο!

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2012
Παράλειψη:πριν το φούρνισμα μπήγουμε επάνω από ένα αμύγδαλο!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 25 Ιούλιος 2014
Πόση ώρα περίπου τα ψήνουμε στο φούρνο;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 25 Ιούλιος 2014
Ψήνουμε 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρώμα.
Μεταφορά στην κορυφή