Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ελιές στην άλμη

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πανεύκολος τρόπος για να φτιάξουμε ελιές σπιτικές .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κιλό ελιές.
  •     100 γραμμάρια αλάτι.
  •     1 πλαστικό μπουκάλι του λίτρου, από κάποιο αναψυκτικό.
  •     2 φέτες λεμόνι.
  •     Θρούμπι, η λίγη ρίγανη.
  •     Νερό.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις ελιές και τις βάζουμε στο καθαρό μπουκάλι.    Προσθέτουμε το αλάτι, τις φέτες λεμονιού και την ρίγανη και νερό μέχρι το χείλος του μπουκαλιού.
  2. Κλείνουμε καλά το μπουκάλι , ανακινούμε λίγο να διαλυθεί το αλάτι και το ξεχνάμε σε σκιερό μέρος για 4-5 μήνες.
  3. Στο διάστημα αυτό καλό είναι να μην ανοίγουμε το μπουκάλι.
  4.  Όταν περάσει το διάστημα αυτό ανοίγουμε και ελέγχουμε αν ξεπίκρισαν. Αν όχι τις αφήνουμε λίγο ακόμη.
  5. Βγάζουμε όσες θέλουμε να καταναλώσουμε και τις βάζουμε λίγες-λίγες στο λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτό τον τρόπο οι ελιές γίνονται τραγανές ,και κρατούν περισσότερο χρονικό διάστημα αρκεί να έχουμε υπομονή να περιμένουμε να γίνουν. Αν οι ελιές είναι μεγάλες και δεν χωρούν στο στόμιο του μπουκαλιού τις βάζουμε σε πλαστικό, η γυάλινο δοχείο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2012
Απίθανος τρόπος!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ετσι τις έφτιαχνε και η μητέρα μου Τζένη και τώρα εγώ,το λεμόνι μόνο δεν έβαζε.
Θα τις φτιάξω φέτος προσθέτοντας το λεμόνι.
Σχόλιο από BarBarBar , Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2013
μηπως ετσι κρατανε περισσοτερο καιρο τραγανες;;;γιατι εγω πρωτα τις ξεπικριζω και μετα τις βαζω στην αλμυρα τους
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2013
Βαρβάρα έτσι ακριβώς είναι. Κρατούν περισσότερο διάστημα και είναι περισσότερο τραγανές. Αρκεί να έχεις την υπομονή να περιμένεις να ξεπικρίσουν γιατί αργούν.Εγώ έχω ακόμη ελιές που έφτιαξα πριν δυο χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα.
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2015 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαμημένη μου φίλη περισυ ρωτησα τη βεφα και μου ειπε στο μπουκάλι 100γρ αλατι χοντρο και εγιναν λυσσα και φετος είπα θα βαλω λιγοτερο εσυ τοσο εβαλες και εγιναν καλες;
μηπως εκανα κανενα λαθος δεν ξερω και μαλιστα της το ειπα .
Μεταφορά στην κορυφή