Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1449-salatabianka.jpg
Σαλάτα εξωτική



Ελαφρύ παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 17 Αύγουστος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Χρώματα, αρώματα και νοστιμιά σε ένα πιάτο που περισσότερο θα το ονόμαζα σουφλέ.

Συστατικά
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι κομμένο σε κυβάκια
  • 500 γρ.ζυμαρικά λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε καρέ
  • 1 μεγάλο ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελ. σκόρδο στην πρέσα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γλ. ψιλ/νο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 κύβο κοτόπουλου + λίγο νερό

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 lt γάλα
  • 1/3 φλ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μεγάλες βούτυρο ή μαργαρίνη . 1 μέσα στη μπεσαμέλ και 1 λιωμένη για την επιφάνεια
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο λίγο
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα, μισή για τη μπεσαμέλ, μισή για την τελική επιφάνεια.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, σε λιγότερο χρόνο από ότι λέει το πακέτο. Τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα ρίχνουμε στο μεγάλο λαδωμένο πυρέξ.
  2. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να ασπρίζει το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο. Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε λίγο να μαραθούν οι πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο , ρίχνουμε τον κύβο με το νεράκι και τέλος το φρέσκο θυμάρι. Αφήνουμε να εξατμιστεί δυο λεπτά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2 - 3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς να αφήσουμε να πήξει πολύ η κρέμα γάλακτος.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο πάνω στα μακαρόνια.
  4. Για την μπεσαμέλ: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, ανάβουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κι ανακατεύουμε να διαλυθεί, ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας συνέχεια. Στο τέλος προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο, τη μισή μαργαρίνη και τη μισή παρμεζάνα, ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι αραιή. Σε περίπτωση που σας βγει πηκτή, προσθέστε γάλα ή νερό για να την κάνετε πιο αραιή. Με τις πρώτες φούσκες στην επιφάνεια, κατεβάζετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από το κοτόπουλο και τη στρώνουμε καλά. Τέλος κουνάμε όλο το ταψί μας, μπρος πίσω, ώστε η μπεσαμέλ να εισχωρήσει και λίγο μέσα στο μείγμα.
  6. Την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη την απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στην κρέμα για να πάρει μια ωραία κρούστα και ραντίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο , το αφήνουμε ένα 10 λεπτο και μετά σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η πιο πάνω συνταγή της Φρόσως Βαμβακίδου σαν ιδέα μου άρεσε πολύ, αλλά έκανα και τροποποιήσεις, τελικά βγήκε μια πολύ νόστιμη συνταγή. Εγώ έκανα τη μετατροπή σε λάιτ, χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά, γάλα 1,5% και μαργαρίνη . Αλλαγές έγιναν και στην ποσότητα του γάλακτος στη μπεσαμέλ, το 1 λίτρο γάλα είναι αρκετό για αυτήν την ποσότητα + την κρέμα του γάλακτος. Επίσης και κάποιες άλλες αλλαγές.
  • Χρησιμοποίησα μια κατσαρόλα για οικονομία, πρώτα έβρασα τα μακαρόνια, μετά στην ίδια έφτιαξα τη σάλτσα κοτόπουλου και τέλος στην ίδια έφτιαξα και τη μπεσαμέλ!
  • Μπορείτε να προσθέσετε και μια κούπα κεφαλογραβιέρα στο μείγμα του κοτόπουλου για ακόμα πιο γεμάτη γεύση. Επίσης όσοι δεν αγαπούν το τυρί, μπορούν να το αφαιρέσουν και από την μπεσαμέλ και να αυξήσουν το αλατάκι.
  • Είτε λάιτ, είτε κανονική , η συνταγή είναι πολύ καλή!
Σχόλια
Σχόλιο από angelvo , Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image

Καταπληκτικη
Σχόλιο από angelvo , Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικη συνταγη και στη light της εκδοση! Ευχαριστω!
Μεταφορά στην κορυφή