Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2124-pastampiskota1.jpg
Πάστα με μπισκότα



Cinnamon Rolls μέ κρέμα βανίλιας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια  συνταγή για πεντανόστιμα ρολά κανέλας!

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  •  50 g λιωμένο βούτυρο,
  • 250 γρ γάλα, χλιαρό
  •  1 αυγό
  •  1 κουταλιά ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1  φακελάκι  άνθος αραβοσίτου γιώτης  γεύση , βανίλια ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΛΛΑ απο αυτή πού βράζουμε
  • 1 μαγιά ξηρή
  • 500 γρ αλεύρι  

 Για τη γέμιση:  

  • 75 γρ βούτυρο, μαλακό
  • 150 γρ ζάχαρη,
  •  καφέ 2 κ.γ.
  •  κανέλα
  • 100 γρ καρύδια ή πεκάν, ψιλοκομμένο και αν θελουμε βάζουμε καί σταφίδες ποτισμένες λίγο σε ρούμι

Κρέμα  

  • 400 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 κρόκους
  •  3 ασπράδια σε μαρέγκα
  • 3 κ.σ αλευρι    

 Frosting

  • 50 g τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 100 g ζάχαρη άχνη
  • βανίλια - Άρωμα ή 3 βανίλες
Οδηγίες

 


  1. Όλα τα υλικά τής ζύμης μαζί τά βάζουμε στό λεκανάκι τού μίξερ καί τά ζυμώνουμε καλά γιά 10 λεπτά ή  με τό χέρι θέλη 30 λεπτά ζύμωμα. Αφήνουμε σέ ζεστό μέρος γιά 1 ωρα νά φουσκώσει.  
  2. Ζυμώνουμε γιά λίγο ,καί κάνουμε τήν ζύμη μας σαν μια μπάλα., την χαράζουμε μέ τό μαχαίρι σταυρωτά αλλά όχι να κοπή μέχρι κάτω.
  3. Τώρα παίρνουμε τίς 4 άκρες καί τιις ανοίγουμε έτσι πού νά είναι ένα τετράγωνο σχήμα, κοιτάτε τήν φώτο πού σας έβαλα
  4. Ανοίγουμε σε ένα αρκετά μεγάλο φύλο. τό διπλώνουμε καί τό  ξαναανοίγουμε,  αυτό τό κάνουμε 2 φορές.  Μετά τό ανόιγουμε σέ ένα μεγάλο ορθογώνιο  φύλο 
  5. Αλείψτε το με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και τα καρύδια,  άν θέλουμε καί με σταφίδες ποτισμένες σέ λίγο ρούμι, και τό τυλίγουμε  με τη μακρύτερη πλευρά σέ ρολλό   .
  6. Με ένα  μαχαίρι, κόψτε περίπου 1.5 πόντους χοντρές φέτες και τά βάζουμε σέ λαδωμένο ταψί περίπου 37x26.x 6, αφήνοντας καθόλου  χώρο ανάμεσα τους σκεπάζουμε μέ μία πετσέτα καί αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.γιά 1 ώρα.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.    
  7. Κάνουμε τήν κρέμα: Χτυπάμε όλα τά υλικά μαζί καί ρίχνουμε τή μαρέγκα,  ανακατεύουμε ελαφρά νά ενωθεί καί ρίχνουμε τήν κρέμα επάνω στά Rolls   Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.    
  8. Frosting   Ανακατέψτε όλα τα συστατικά καί οπως είναι ακόμα ζεστό τό ρίχνουμε επάνω στά ψημένα  Rolls. Σερβίρουμε ζεστά  η κρύα
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή: Κουλουράκια Κανέλλας
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 04 Φεβρουάριος 2011
Yπέροχα, αφράτα και μυρωδάτα!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 04 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα!! Αρωματικά, αφράτα και πεντανόστιμα!!
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 04 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλά ΤΕΛΕΙΑ!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν υπάρχουν λόγια να πω!!!Μπράβοοο!!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
υπεροχο γλυκισμα,πλουσιο αρωμα και γευση οπως ολα σου αλλωστε!
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011
πολύ ωραίο...υπέροχη γεύση,άρωμα και καταπληκτική εμφάνιση!!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Lara Lo που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από οι συνταγες της Δεσποινας , Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πρεπει να διατηρηθουν στο ψυγειο Bianka;λεω να τα παρω στις διακοπες μαζι για πρωινο!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011
Δεσποινα ναι θελουν ψυγειο,για 2 ημερες μπορης χωρις ψυγειο αλλα μετα ναι να μην σου ξηνυση εχει μεσα βλαιπης μαγια και κρεμα!!
Σχόλιο από mpia , Τρίτη, 15 Μάιος 2012
Πολυ ωραια και αφρατα !! τρελενομαι για την κανελα ,θα τα φτιαξω...
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 15 Μάιος 2012
cinnamon δεν έχω φάει ποτέ είναι σαν τσουρεκάκια?
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 15 Μάιος 2012
ειναι σαν ενα γλυκο ταψιου Ελενη μου
οπως βλαιπης στην φωτο ριχνης την κρεμα επανω και το ψυνης
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 15 Μάιος 2012
ευχαριστώ πολύ Μπιάνκα μου για την απάντηση όποτε μπορέσω θα τα κάνω φαίνονται πολύ νόστιμα!!!
Μεταφορά στην κορυφή