Cinnamon Rolls μέ κρέμα βανίλιας
Για τη ζύμη:
- 50 g λιωμένο βούτυρο,
- 250 γρ γάλα, χλιαρό
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γιώτης γεύση , βανίλια ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΛΛΑ απο αυτή πού βράζουμε
- 1 μαγιά ξηρή
- 500 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση:
- 75 γρ βούτυρο, μαλακό
- 150 γρ ζάχαρη,
- καφέ 2 κ.γ.
- κανέλα
- 100 γρ καρύδια ή πεκάν, ψιλοκομμένο και αν θελουμε βάζουμε καί σταφίδες ποτισμένες λίγο σε ρούμι
Κρέμα
- 400 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 κρόκους
- 3 ασπράδια σε μαρέγκα
- 3 κ.σ αλευρι
Frosting
- 50 g τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 100 g ζάχαρη άχνη
- βανίλια - Άρωμα ή 3 βανίλες
- Όλα τα υλικά τής ζύμης μαζί τά βάζουμε στό λεκανάκι τού μίξερ καί τά ζυμώνουμε καλά γιά 10 λεπτά ή με τό χέρι θέλη 30 λεπτά ζύμωμα. Αφήνουμε σέ ζεστό μέρος γιά 1 ωρα νά φουσκώσει.
- Ζυμώνουμε γιά λίγο ,καί κάνουμε τήν ζύμη μας σαν μια μπάλα., την χαράζουμε μέ τό μαχαίρι σταυρωτά αλλά όχι να κοπή μέχρι κάτω.
- Τώρα παίρνουμε τίς 4 άκρες καί τιις ανοίγουμε έτσι πού νά είναι ένα τετράγωνο σχήμα, κοιτάτε τήν φώτο πού σας έβαλα
- Ανοίγουμε σε ένα αρκετά μεγάλο φύλο. τό διπλώνουμε καί τό ξαναανοίγουμε, αυτό τό κάνουμε 2 φορές. Μετά τό ανόιγουμε σέ ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλο
- Αλείψτε το με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και τα καρύδια, άν θέλουμε καί με σταφίδες ποτισμένες σέ λίγο ρούμι, και τό τυλίγουμε με τη μακρύτερη πλευρά σέ ρολλό .
- Με ένα μαχαίρι, κόψτε περίπου 1.5 πόντους χοντρές φέτες και τά βάζουμε σέ λαδωμένο ταψί περίπου 37x26.x 6, αφήνοντας καθόλου χώρο ανάμεσα τους σκεπάζουμε μέ μία πετσέτα καί αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.γιά 1 ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Κάνουμε τήν κρέμα: Χτυπάμε όλα τά υλικά μαζί καί ρίχνουμε τή μαρέγκα, ανακατεύουμε ελαφρά νά ενωθεί καί ρίχνουμε τήν κρέμα επάνω στά Rolls Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.
- Frosting Ανακατέψτε όλα τα συστατικά καί οπως είναι ακόμα ζεστό τό ρίχνουμε επάνω στά ψημένα Rolls. Σερβίρουμε ζεστά η κρύα
οπως βλαιπης στην φωτο ριχνης την κρεμα επανω και το ψυνης