Κουλουράκια Κανέλλας
Για την ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. μαγιά φρέσκια
- 60 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. γάλα ζεστό
- 100 γρ βούτυρο μαλακό
Για τη γέμιση
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλλα
Γλάσο
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 μπουκαλάκι βανίλια άρωμα η Ρούμι
- 3 κ,σ γάλα
- Σε μια λεκάνη του μίξερ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι
- Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα την μαγιά
- Προσθέτουμε και 1 κ,σ από τα 60 γρ ζάχαρη
- Την προσθέτουμε στο αλεύρι και με το γάντζο του μίξερ τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά έως να ξεκολλάει η ζύμη από την λεκάνη
- Βάζουμε μια μεμβράνη και αφήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσει
- Μετά όταν φουσκώσει, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη το ξύσμα και το βούτυρο
- Το ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάντζο, μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι να μην κολλάει
- Αν χρειαστεί ρίχνουμε πάρα πολύ λίγο αλεύρι
- Πάλι το αφήνουμε στο ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει
- Ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου 1 πόντο χονδρό και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το βούτυρο
- Ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλλα και το πασπαλίζουμε
- Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ένα ρολό.
- Σε ένα ταψί της κουζίνας βάζουμε μια λαδόκολλα
- Κόβουμε κομμάτια (5 πόντους το κάθε ένα).
- Τα βάζουμε στο ταψί, όχι κολλημένα το ένα με το άλλο, αφήνουμε λίγο χώρο ανάμεσα τους με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω
- Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα του φούρνου στην κάτω τελευταία σχάρα για 25 λεπτά
- Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα γλασάρουμε αμέσως
- Όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε επάνω σε κάθε κουλουράκι




Και τι δεν φτιαχνει αυτη η ζυμη .
Θα τα λεμε "Τα μπακαρά της Μπιανκας "