Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ξιφίας στο φούρνο με σάλτσα λεμονιού

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γρήγορο κι ελαφρύ πιάτο, γεμάτο όμως από άρωμα και γεύση!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 φέτες ξιφία
  • ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι κόκκους πιπεριού
  • 1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κύβους ελαιόλαδο  

Σάλτσα  

  • Χυμός ½ λεμονιού μεγάλου ή 1 μικρού
  • 2 κ. σ. νερό
  • 2 κοφτά κ.γ. αλεύρι
Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις φέτες του ξιφία και τις βάζουμε σε μεγάλο ταψί. Τις περιχύνουμε με το λάδι κι από τις δύο πλευρές.  Το ίδιο κάνουμε και με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τους κόκκους πιπεριού (εγώ είχα πράσινους) και πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα άνηθου και κρεμμυδιών.
  2. Γυρίζουμε τις φέτες κι από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα άνηθου και κρεμμυδιών. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν οι φέτες για 2 ώρες.
  3.  Μετά την 1η ώρα γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά κι αφήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  4.  Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τη ντομάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C - 200 C για  20-30 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το ζουμί με τα μυρωδικά από το ταψί και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Στο multi χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το νερό και το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
  6. Σερβίρουμε τις φέτες ξιφία και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μαρινάρουμε τον ξιφία για να παραμείνει τρυφερός και να μη στεγνώσει.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα κι αν θέλουμε συνοδεύουμε με βραστές πατάτες.

Παρόμοια συνταγή: Ο ξιφίας του καλοκαιριού και της δίαιτας

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αχ τι ωραιο νοστιμο φαγητο!!γεματο γευση!!
μπραβο Μαργκο μου!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011
Έχεις απόλυτο δίκιο για το μαρινάρισμα. Ο ξιφίας είναι άπαχο ψάρι και θέλει την υγρασία του και τη γεύση του.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
η σαλτσα του ωραια δεμενη,μπραβο Μαργκο πεντανιστιμο ειναι και το ζηλεψα!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011
Μάρεσε αυτή η συνταγή ! πολύ καλή μου φαίνεται!θα την δοκιμάσω! και οι φωτογραφίες τέλειες,δεν υπάρχει καμιά απορία,μπράβο!
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
λοιπον κορίτσια το δοκίμασα αυτο το πιάτο σήμερα κιόλας καλα έγινε το κάτι άλλο,το ψάρι κρατά όλη την τρυφεράδα του και τα μυρωδικά βγάζουν ένα πολύ λεπτό άρωμα.εγώ έβαλα και λίγο φινόκιο.Μπράβο Μαργκό μου!!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία συνταγή για φιλέτο ψαριού!!Μπράβο Μάργκο:))
Μεταφορά στην κορυφή