Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ο ξιφίας του καλοκαιριού και της δίαιτας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 11 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ο ξιφίας είναι ένα άπαχο ψάρι και συνίσταται για δίαιτες και γι αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους. Σαν στεγνό ψάρι , θέλει το μαρινάρισμά του για υγρασία και γεύση.

Συστατικά
  • 2 φέτες ξιφία φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • Λαχανικά ψητά και σπανάκι

             Μαρινάτα

  • Μισό λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 5 κ.σ. κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • Διάφορα πιπέρια
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες






Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα μας και περιχύνουμε το ψάρι μας.

Στη συνέχεια το βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Στραγγίζουμε το ψάρι μας και το ψήνουμε στην ψηστιέρα- τηγάνι ή στο γκριλ.

Ψήνουμε τα λαχανικά μας και τα σερβίρουμε μαζί με το ψάρι μας.

Περιχύνουμε με λαδολέμονο.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε φτιάχνουμε τη μαρινάτα μόνο με λάδι, λεμόνι ή πορτοκάλι, μουστάρδα, πιπέρια.  Μπορούμε να προσθέσουμε και βότανα.
  • Γίνεται και σουβλάκι βάζοντας εναλλάξ τον ξιφία με τα λαχανικά όπως πιπεριά, μανιτάρια, κρεμμύδι.
Σχόλια
Σχόλιο από afroditi , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αν είναι ετσι τα διαίτης ... μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπραβο Ηλιαννα μου μπορω να το κανω και με αλλο ψαρι;
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010
Αφροδίτη μου, δίαιτα δε σημαίνει και άνοστο φαγητό. Μπορούμε να έχουμε πολύ νόστιμα πιάτα .....και διαίτης. :)
Σχόλιο από afroditi , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010
νόστιμα αλλά και χορταστικά!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010
Ναι, Βianka, μπορείς να το κάνεις με ό,τι ψάρι φιλέτο θες και θα είναι το ίδιο νόστιμο.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο πιάτο γεμάτο νοστιμιά!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειο!!!!!τέλειο!!!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ δελεαστικό πιάτο για δίαιτα και όχι μόνο.
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρρωμα και γευση σε ενα πιατο καλοκαιρινο!
Σχόλιο από erotas , Σάββατο, 05 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο πολύ πολύ ωραίο πιάτο και τι φωτογραφία!!!
Σχόλιο από sakelliouk , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θα δοκιμάσω να το φτιάξω μέσα στην εβδομάδα. Πάντως μου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα των ψητών λαχανικών. Απλά ήθελα να ρωτήσω εάν τα λαχανικά θα γίνουν εξίσου ωραία εάν τα ψήσω σε ταψάκι με λαδόκολα.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010
Μπορείς να τα ψήσεις όπως θες, αλλά εγώ τα ψήνω σε ψηστιέρα-τηγάνι(όπως βλέπεις στην φωτογραφία) που τα κάνει τα ψητά μου σαν τα κάρβουνα.
Σχόλιο από sakelliouk , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010
Ευχαριστώ!!
Μεταφορά στην κορυφή