Brioche με Μασκαρπόνε
- 500 γρ. αλευρι για τσουρέκια
- 100 ml γαλα χλιαρό
- 150 γρ Μασκαρπονε
- 2 Αυγα μέτρια
- 1 κροκο αυγού και λιγο γαλα ανακατεμένο για το άλειμμα
- 100 γρ ζαχαρη
- 2 κ.γλ. σαφράν (κρόκο Κοζάνης)
- 60 γρ βούτυρο λειωμένο
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 τσιμπιά αλάτι
- Ξυσμα απο1 λεμονι
- 2 κ.σ. Λικερ Αμαρέτο
- Αμυγδαλα φίλε η καρφακια για πασπάλισμα
- 20 γρ φρέσκια Μαγιά
- Λιώνουμε την μαγιά με το μέλι και ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζι, Αφηνουμε τη ζύμη σε ζεστο μέρος να φούσκωσει για 1 ώρα.
- Πλάθουμε τη ζύμη μας σε σχήμα τσουρεκιού. Το βαζουμε σε μια μακροστενη φορμα και αφηνουμε να διπλασιάστεί σε όγκο.
- Αλειφουμε με ενα πινέλο προσεχτικά με το αβγό , προσεχουμε να μην το τρυπήσουμε και ξεφούσκωσει .
- Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα ισως και 5 λεπτα παραπάνω.