Βουτήματα
Για τα μπισκότα:
- 470 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Για την επικάλυψη- γλάσο σοκολάτας στιγμής:
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος
- 20 γρ. μέλι
- Τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά]
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Η ζύμη που προκύπτει είναι κολλώδης και δεν πλάθεται με τα χέρια.
- Πάνω σε μία λαδόκολλα, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας στο σχήμα που θέλουμε χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C για 15-20 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
- Στη συνέχεια [εάν επιθυμούμε και σκέτα είναι υπέροχα] τα βουτάμε στη σοκολάτα την οποία φτιάχνουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα να κάψει όχι όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα την σοκολάτας -κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το μέλι.
- Αφήνουμε το γλάσο στην άκρη να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Βουτάμε τα βουτήματα, στα οποία ήδη έχουμε βάλει τη μαρμελάδα, στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε σχάρα .
Μερικά από τα βουτήματα μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς τη προσθήκη σοκολάτας. Είναι και πάλι πεντανόστιμα. Προαιρετικά μπορούμε στο ζεστό γλάσο σοκολάτας να προσθέσουμε και τρούφα σοκολάτας για περισσότερη σοκολάτα.