Βασιλόπιτα
-
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
-
Λίγο αλάτι
-
1 κ. γλ. μπέικιν
-
5 αυγά χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια που τα χτυπώ μαρέγκα
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
1 φλ/νι βούτυρο
-
μισό φλ/νι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
μισό φλ/νι γάλα
-
μισό κ.γλ. σκόνη κανέλλα
-
μισό κ. γλ. γαρύφαλλο
-
1 βανίλια
-
μισό κ.γλ. σόδα σκόνη
-
μισό φλ/νι κονιάκ
-
1,5 φλ/νι καρύδια χοντροκομμένα
-
Χτυπώ καλά με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
-
Προσθέτω τους κρόκους έναν- έναν και το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
-
Προσθέτω στο μείγμα την πορτοκαλάδα που έχω μέσα της διαλύσει τη σόδα, χτυπώντας συνέχεια.
-
Βάζω το αλάτι και τη βανίλια
-
Χαμηλώνω την ταχύτητα και ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι που μέσα του έχω ανακατέψει το μπέικιν με το κονιάκ και το γάλα.
-
Στο τέλος ρίχνω τα καρύδια και με το χέρι και χρησιμοποιώντας σπάτουλα, ανακατεύω με προσοχή για να μη μου ξεφουσκώσει, τη μαρέγκα.
-
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί 32 εκ.
-
Βάζω λαδόκολλα και μέσα ρίχνω το μείγμα της βασιλόπιτας.
-
Ψήνω σε φούρνο στους 170ο για 50΄μέχρι 1 ώρα.
-
Δοκιμάζω με τη μέθοδο του μαχαιριού αν έχει ψηθεί, (είναι έτοιμο αν η λάμα βγαίνει καθαρή)
-
Όταν κρυώσει, βγάζω τη λαδόκολλα, βάζω νόμισμα και τέλος ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα.





Θα τη φυλάξεις σε ταρτιέρα με καπάκι ή μεμβράνη για να παραμείνει φρέσκια. Θα χαρούμε, να μας την παρουσιάσεις και στα κεράσματα του φόρουμ. Καλή χρονιά σου εύχομαι!!