Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3326-tyrompalitses.jpg
Τυρόμπαλες



Bασιλόπιτα με γέμιση μπακλαβά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Μια εύκολη και πολύ νόστιμη Βασιλόπιτα - κέικ από τον Ανδρέα Λαγό ! Καλή γλυκιά χρονιά να έχουμε με υγεία!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για τη γέμιση:
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 5 κ.σ. σουσάμι
  • 1/4 κ.γ. κανέλλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 5 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
  • Για το κέικ:
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 150 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 150 γρ. μέλι
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο.
  • Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. μέλι
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 100 γρ. αμύγδαλα & φουντούκια .
Οδηγίες
  1. Για τη γέμιση:
  2. Καβουρδίζουμε και τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το σουσάμι. Τρίβουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το κουκουνάρι, το σουσάμι, ξύσμα από πορτοκάλι και μέλι. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Για το κέικ μελιού:
  4. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, την υγρή βανίλια, μέλι, αμύγδαλο τριμμένο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε στο μίξερ ή με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα για κέικ.
  5. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στις φόρμες και τις αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο. Στρώνουμε μία δόση ζύμης και μία δόση γέμισης. Προσθέτουμε ζύμη, μετά γέμιση και τέλος σκεπάζουμε με τη ζύμη. Βουτάμε τα δάχτυλα μας στο κονιάκ και πιέζουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας για να βγει όταν ψηθεί, πιο επίπεδη από πάνω.
  6. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου , μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ.
  7. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και τo αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  8. Για την επικάλυψη:
  9. Ανακατεύουμε το κονιάκ με το μέλι για να γίνουν σιρόπι.
  10. Χοντροκόβουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Όταν κρυώσει το κέικ, περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και μέλι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν καβούρδισα τα αμύγδαλα , δεν έβαλα φουντούκια και σουσάμι δεν αρέσουν στα παιδιά μου . Επίσης δεν πρόσθεσα στο τέλος το μέλι όπως έκανε ο σεφ ,έχει ήδη πάρα πολύ το κέικ,το σιρόπι. Η συνταγή εδώ : http://chefonair.gr/syntages/vasilopita-gemisi-mpaklava/

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή