Αυγοσαλάτα
- 2 βραστά αυγά
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 1 μικρό αγγουράκι σε κυβάκια
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
- 1/2 γιαούρτι 2%
- χυμό λεμονιού ή ξύδι ,ότι προτιμάται
- αλατοπίπερο
- Σε μπολ κόβουμε το αγγούρι , προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε κύβους αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα .
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά την μαγιονέζα,το γιαούρτι μαζί με τον χυμό λεμονιού ή το ξύδι και περιχύνουμε την σαλάτα μας .
- Βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη και την σερβίρουμε δροσερή!
Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά όπως μαρούλι ,φρέσκα κρεμμυδάκια,άνηθο. Επίσης ελιές ή καλαμπόκι . Εγώ την έφτιαξα πιο ελαφριά με τα υλικά που αναφέρω.