Αρνί με μανιτάρια
- 1 μπουτάκι αρνιού κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 κ.σ. λάδι
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 500 γρ. μανιτάρια
- 500 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
- Πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε το μισό λάδι και το δεντρολίβανο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος. Τις τηγανίζουμε, γυρίζοντάς τες μερικές φορές.
- Τις περιχύνουμε με το μισό κρασί και όταν εξατμιστεί πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το σοτάρουμε με κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα μανιτάρια 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως το κρέας με τα μανιτάρια γύρω γύρω.