Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3664-laxanogemisto.jpg
Γεμιστό λάχανο



Αρακάς λεμονάτος με αγκινάρες

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Απλό και νόστιμο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5 -6 άτομα
  • 8 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες σε νερό και λεμόνι
  • ή 300 γρ. κατεψυγμένες
  • 500 γρ. αρακά φρέσκο {ή κατεψυγμένο}
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. ζεστό νερό
  • χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι,καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα να κάψει , ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες , το κρεμμύδι σε φέτες και τα καρότα σε ροδέλες, ανακατεύοντας να μαραθούν να γυαλίσουν ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες ,σοτάρουμε 5 ' ρίχνουμε και τον αρακά ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά , συμπληρώνουμε με το ζεστό νερό,αλατοπιπερώνουμε .
  3. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου,ψιλοκόβουμε τον άνηθο και συνεχίζουμε.
  4. Διαλύουμε το κορν φλαουρ στον χυμό λεμόνι, προσθέτουμε κουταλιές από το ζουμί του φαγητού μας ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας,αφήνουμε 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας.
  5. Σερβίρουμε συνοδεύοντας το φαγητό μας με φέτα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή