Αρακάς λεμονάτος με αγκινάρες
- 8 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες σε νερό και λεμόνι
- ή 300 γρ. κατεψυγμένες
- 500 γρ. αρακά φρέσκο {ή κατεψυγμένο}
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 καρότα
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 φλ. ζεστό νερό
- χυμό λεμόνι
- 1 φλ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι,καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ.
- Βάζουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα να κάψει , ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες , το κρεμμύδι σε φέτες και τα καρότα σε ροδέλες, ανακατεύοντας να μαραθούν να γυαλίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες ,σοτάρουμε 5 ' ρίχνουμε και τον αρακά ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά , συμπληρώνουμε με το ζεστό νερό,αλατοπιπερώνουμε .
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου,ψιλοκόβουμε τον άνηθο και συνεχίζουμε.
- Διαλύουμε το κορν φλαουρ στον χυμό λεμόνι, προσθέτουμε κουταλιές από το ζουμί του φαγητού μας ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας,αφήνουμε 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας το φαγητό μας με φέτα!