Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ανοιξιάτικα στεφανάκια

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Κουλουράκια με γεύση λεμονιού, νόστιμα και νηστίσιμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
12-18 στεφανάκια
  • 2 ½ φλ. αλεύρι,
  • 1 φλ. μαλακό βιτάμ,
  • 1/2 φλ. ζάχαρη + 2κ.σ.
  • 1 κ. γλ. αλάτι,
  • ξύσμα ενός λεμονιού,
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι,
  • λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ανακατεμένο σε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι,
  • 2 κ.σ. μέλι,
  • καρύδα για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βιτάμ, ξύσμα και χυμό.
  2. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά φτιάχνοντας μαλακή ζύμη,την κάνουμε μπαλίτσα και τη βάζουμε στο ψυγείο 30'με 1 ώρα.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, χρωματίζουμε το ένα κομμάτι πράσινο ανοιχτό (όχι σκούρο!).
  4. Πλάθουμε λεπτές βεργούλες και από τις δύο ζύμες, πλέκουμε μεταξύ τους τις βεργούλες, πράσινη και λευκή, κλείνουμε σε στεφανάκι.
  5. Βάζουμε τα στεφανάκια σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με τις 2 κ. ζάχαρη, ψήνουμε 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στους 180ο προθερμασμένο φούρνο.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλείφουμε μέλι, πασπαλίζουμε με καρύδα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι με πορτοκάλι. Αν δεν σας αρέσει η καρύδα πασπαλίστε τα με ζάχαρη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή