Ανάποδο κέικ πορτοκάλι
- 3 πορτοκάλια σε μέτριες φέτες,
- 1 κ.σ. βιτάμ,
- 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Κέικ:
- 250 γρ. φαρίνα,
- 1 κ. μπέικιν,
- 1 κ.γλ. αλάτι,
- 2 βανίλιες,
- 1 φακελάκι κρέμα βανίλια για βράσιμο,
- 1 πορτοκάλι πολτοποιημένο στο μούλτι,
- 2φλ. ζάχαρη,
- 120 ml. λάδι,
- 1 αυγό,
- 120 ml. γάλα καρύδας ή εβαπορέ,
- 100 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου(προαιρετικό).
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 23 εκ. πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί λίγο το βιτάμ,να λιώσει. Απάνω τοποθετούμε τις φέτες πορτοκάλι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπολ ενώνουμε φαρίνα, μπέικιν, κρέμα για βράσιμο,1 1/2 φλ. ζάχαρη και αλάτι.
- Πολτοποιούμε το 1 πορτοκάλι μαζί με 1/2 φλ. από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στον πολτό το λάδι, γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι. Ενώνουμε με τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα πάνω από τις φέτες πορτοκάλι. Ρίχνουμε κουταλιές από το τυρί κρέμα , που το έχουμε ανακατέψει με 2 κ.σ. άχνη, σε όλη την επιφάνεια, προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε 50 λεπτά περίπου στους 180ο προσέχοντας να ψηθεί καλά το εσωτερικό του. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ μας.
Το κέικ αυτό γίνεται πολύ αφράτο ,θέλει λίγη προσοχή στο εσωτερικό του ψήσιμο. Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να το σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας που δένει πολύ με το πορτοκάλι.