Ανάποδο κέικ με μαρμελάδα
- 2 1/4 φλ. φαρίνα,
- 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
- 3 αυγά,
- 1 βανίλια,
- 1/2 φλ. ζάχαρη,
- 1/2 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο,πορτοκάλι Ή όποια σας αρέσει,
- 3 κ. σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη,
- 1/2 φλ. αμύγδαλο φιλέ + λίγο για το τέλος,
- 2 κ.σ. γλυκόζη (εγώ δεν έβαλα).
- Σε ταψάκι 20άρι ρίχνουμε την μαρμελάδα,τα αμύγδαλα,το λιωμένο βούτυρο και τη γλυκόζη(αν βάλετε).
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά,προσθέτουμε 1-1 τα αυγά ,τη βανίλια και τέλος την φαρίνα.
- Ρίχνουμε πάνω από την μαρμελάδα το μείγμα και με την σπάτουλα ή με μαχαιράκι ανακατεύουμε λίγο κάνοντας "νερά".
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35-40 λεπτά να ροδίσει,δοκιμάζοντας πάντα με μαχαιράκι αν είναι έτοιμο.
- Βγάζουμε και ΑΜΕΣΩΣ αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα που έχουμε βάλει πάνω σε μια κατσαρόλα που βράζει νερό(μεν μαρί) για να λιώσει η μαρμελάδα και τρέξει σε όλο το κ'έικ.
- Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια μπάλα παγωτό!
Εγώ δεν έβαλα γλυκόζη αλλά πρόσθεσα στα υλικά του κέικ ένα σφηνάκι κονιάκ,έβαλα μαρμελάδα βερίκοκο που μας αρέσει.
Ωραίο θα είναι και με μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα !