Αμυγδαλοκέικ με Κεράσια
- Κέικ
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ,
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Κρούστα
- 250 γρ βούτυρο
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 200 γρ αμύγδαλο φιλέ
- επιπλέον για επάνω κεράσια από βάζο
- Τα Χτυπάμε ολα μαζι Καλα να αφτατεψουν.
- Βάζουμε σε μια φόρμα 40x40 λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα και Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον Αέρα.
- Όσο ψήνεται το κέικ βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί με τη ζάχαρη και 2 Βανίλιες, όταν ζεσταθούν καλα και λιώσει η Ζάχαρη ρίχνουμε και το Αμύγδαλο Φιλε. Ανακατεύουμε λίγο.
- Βγάζουμε το κέικ, Ρίχνουμε επάνω το μείγμα με ένα κουτάλι να πάει παντού και τέλος ρίχνουμε 1 βάζο καλα στραγγισμενα κεράσια.
- Ψήνουμε αλλά 15 λεπτά.