Πρόσφατα σχόλια



Αλμυρό κέικ με σπανάκι

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Τρίτη, 01 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. φρέσκο γάλα
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 100 γρ φέτα τριμμένη
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 γρ σπανάκι κομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο τριμμένο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι , πιπέρι , δυόσμο
Οδηγίες
  1. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε μαζί με το κρεμμυδάκι με ελάχιστο λαδάκι να μαλακώσει και να "πιεί" τα υγρά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το δυόσμο.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά , το γάλα, ελαιόλαδο και τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Γεμίζουμε με το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη  φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το σπανάκι και από πάνω  το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Καλή Επιτυχία!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010
Και αυτή η παραλλαγή είναι πολύ καλή όπως και της ντομάτας!!!
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη και πολύ καλή για μπουφέ αυτή η συνταγούλα!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο και αυτό το κέικ σου Αφροδίτη!
Όλα τα αλμυρά κέικ είναι υπέροχα και για καφέ με φίλους αλλά ακόμη και ως μεζεδάκι για κρασί ή μπύρα.
Σχόλιο από *Tulip* , Σάββατο, 26 Ιανουάριος 2013
Kαλημέρα. Μια ερώτηση σας παρακαλώ.... το αλεύρι ειναι αυτό που φουσκώνει μόνο του ή όχι αυτό που βάζουμε για το ψωμί με την μαγιά?
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 26 Ιανουάριος 2013
Δεν νομίζω να ειναι το αλεύρι απο αυτο που φουσκωνη μονο του γιατι εχει βάλει στη συνταγη 4 κ,γλυκού μπέικιν !!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή