Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Αλμυρά κουλουράκια της Ειρήνης

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 02 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα γνωστά μπατόν σαλέ σε σπιτική εκδοχή!

Συστατικά
  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο.
  • 1 ποτήρι νερού κεφαλοτύρι τριμμένο.
  • 1/2  κιλό γάλα.
  • 1 βιτάμ πακέτο.
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν .
  • 2αυγά.(1 μέσα 1 επάνω)
  • Αλεύρι 1100 γραμμάρια περίπου.
  • Λίγη ζάχαρη.
  • Ξύσμα λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Μαλακώνουμε το βιτάμ το ανακατεύουμε με το λάδι το αλάτι ,το μπαίκιν τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αυγό και το κεφαλοτύρι (κρατάμε 2 κουταλιές για επάνω).
  2. Προσθέτουμε λίγη ζαχαρίτσα (στη μύτη του κουταλιού) και το αλέυρι λίγο -λίγο.
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά όλα και πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, τα αλείφουμε με το άλλο αυγό χτυπημένο, και βάζουμε από πάνω λίγο κεφαλοτύρι.
  4. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 25 λεπτά το πρώτο ταψί. Τα άλλα ταψιά θα χρειαστούν λιγότερο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Καλά είναι να πλάσουμε όλα τα κουλουράκια μας και μετά να αρχίσουμε το ψήσιμο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 06 Δεκέμβριος 2010
Πολύ εύκολη και νόστιμη πρόταση!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 06 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα και πάντα επίκαιρα!! Από τα ωραιότερα συνοδευτικά για ποτό αλλά και για καφέ!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 07 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ νοστιμα και τραγανα μου φαινονται,γεια στα χερια σου καλονοικοκυρά Ειρηνη!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010
στα υλικα γραφεις και γαλα,ομως δεν αναφερεις σε ποια φαση μπαινει,μπορεις να μου απαντησεις Ειρηνη?ειμαι σε αναμονη...
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010
μετά το αυγό και το κεφαλοτύρι προσθέτουμε το γάλα και την ζαχαρίτσα
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010
ευχαριστω.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010
σημασία έχει να ενωθούν όλα τα υλικά και μετά να μπεί το αλεύρι ,γιατί μπορεί ναμ ην χρειαστεί όλο ,ανάλογα πόσο σκληρό είναι.γιαυτό ενώνουμε όλα τα άλλα πρώτα και στο τέλος το αλεύρι
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 15 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο Ειρηνη,τα εκανα και ειναι πολυ,πολυ νοστιμα εκανα την μιση δοση ομως εβαλα περισοτερο κεφαλοτυρι!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 15 Δεκέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 15 Δεκέμβριος 2010
Χρύσα ,χαίρομαι που σου άρεσαν τα κουλουράκια μου,την κάνω πολλά χρόνια αυτή την συνταγή.Οσο για το κεφαλοτύρι ,καλά έκανες αν έτσι τα ήθελες,έβαλες την προσωπική σου πινελιά και σίγουρα θα είναι πιό πλούσια στην γεύση!θα το δοκιμάσω και γώ!
Μεταφορά στην κορυφή