Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αγκινάρες αλα πολίτα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2012
none
Περιγραφή

Κλασσικό πεντανόστιμο φαγητό της ελληνικής κουζίνας .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     10 φρέσκες τρυφερές αγκινάρες.
  •     1 &1/2 κούπας λάδι.
  •     1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο.
  •     3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  •     6 κρεμμυδάκια στιφάδου.
  •     2 καρότα σε ροδέλες.
  •     3 μέτριες πατάτες σε κομμάτια.
  •     3 κουταλιές σούπας άνηθο.
  •     Αλάτι.    Πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  •     1 κουταλιά σούπας αλεύρι.
  •     2-3 λεμόνια.
  •     Χυμό ενός λεμονιού.
Οδηγίες
  1.  Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βγάζουμε το χνούδι τους. Αφήνουμε τα τρυφερά φύλλα και τα κοτσάνια .    Τρίβουμε τις αγκινάρες με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και αρκετό χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2.  Βάζουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα, και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά.    Προσθέτουμε τα καρότα, το αλεύρι,και τις πατάτες και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
  3.  Τοποθετούμε προσεχτικά και τις αγκινάρες, με τα κοτσάνια προς τα πάνω και ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστούν.    Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, και προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3/4 περίπου με το καπάκι κλειστό. Οι αγκινάρες πρέπει να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν, και να μείνουν με το λάδι τους.
Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αγκινάρες για να είναι εμφανίσιμες , δεν πρέπει να ανακατευτούν καθόλου κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Προσέχουμε να μην παραβράσουν,και να μείνουν άσπρες. Γι αυτό αποφεύγουμε να ανοιγοκλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή