Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αγαπημένα Λεβκούχεν ή Bamberger Lebkuchen

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Τα Bamberger Lebkuchen είναι γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Συστατικά
  • 7 -8 κρουασάν απο τα φτηνά λίντλ, τα αφήνουμε να ξεραθούν λιγο, όλο μαζί 400 γρ ή μπορούμε να βάλουμε τσουρεκακια, όλα μαζί σε βάρος 400 γρ
  •    100 γρ νερατζι κόντιτα
  •    100 γρ πορτοκαλι κόντιτα
  •    1 /2 κ γ γαρύφαλο τριμμενο σε σκόνη
  •    7 γρ. αμμωνία
  •    500 ml ζεστο νερό
  •    50 γρ κανέλα τριμμένη
  •    400 γρ ζαχαρη
  •    1 σφηνάκι ρούμι
  •    250 γρ αλεύρι
  •    500 γρ αλεσμένα φουντουκια
  •    100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα

 Για γαρνιτούρα

  •    200 γρ αμύγδαλα κομμένα στη μέση και καβουρντισμένα
  •    400 γρ κουβερτούρα σκουρη
  •    100 γρ κουβερτούρα άσπρη
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα κρουασάν σε μικρα κομματάκια.  
  2. Ανακατεύουμε το ζεστο νερό με την αμμωνία.   Ρίχνουμε μεσα τα κομμένα κρουασάν και τα ζυμωνουμε.   Ρίχνουμε στο μίγμα αυτό όλα τα αλλα υλικά και τα ζυμωνουμε.
  3. Σε ενα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.   Ανάβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση η στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  4. Βάζουμε επάνω στην λαδοκολλα με ενα κουτάλι σούπας απο την ζύμη κάπου στα 40 γρ περίπου και σε απόσταση το ενα με το άλλο.   Ψήνουμε για 15 λεπτα.   Αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Λιωνουμε σε μπεν μαρι τις κουβερτούρες ξεχωριστά την μια απο την άλλη.   Καβουρδίζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα   και βουτάμε μετα ενα λεβκουχεν μεσα στην σκουρη κουβερτούρα.
  6. Τα βάζουμε το ενα δίπλα στο άλλο επάνω σε λαδοκολλα, βάζουμε στην μέση λίγη απο την άσπρη σοκολάτα, κανουμε με ενα ξυλακι σχέδιο και βάζουμε επάνω μερικά αμύγδαλα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή