Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3583-tyropitakiaanevata.jpg
Τυροπιτάκια ανεβατά



Αφράτο παντεσπάνι

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Σάββατο, 24 Ιανουάριος 2015
none
Περιγραφή

Ιδιαίτερα αφράτο παντεσπάνι για τις τούρτες μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 8 αυγά
  • 115 γρ. ζαχαρη + 115 γρ. ζάχαρη
  • 65 γρ. ηλιέλαιο
  • 35 γρ. νερό
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κορν φλάου
  • 1 μπέικιν
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε ασπράδια απο κρόκους .
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 115γρ ζάχαρη μεχρι να ασπρισουν. Προσθέτουμε 65 γρ ηλιελαιο με 35 γρ νερό ζεστό και χτυπαμε σε μικρη ταχύτητα στο μίξερ μαζί με τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε 100 γρ αλεύρι με 100 γρ κορν φλάουρ και 1μπέικιν στους κρόκους, το αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε τα ασπράδια αρχικά μόνα τους και μετά βάζουμε 115 γρ. ζάχαρη συνεχίζουμε το χτύπημα σε σφικτή μαρέγκα.
  3. Στο μείγμα των κρόκων προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα περίπου και την ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να αραιώσει στο μείγμα μας και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
  4. Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι, μπορούμε σε 26 ομως ανέβαζουμε τα ύψος με λαδοκολα ,αλλοι μπορούν να χρησιμοποιησουν 28 εκ. ή 30 εκ.το ιδιο μείγμα σε διάφορα ταψια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά χωρίζουμε σε πάτους το παντεσπάνι μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή