Αφράτα ψωμάκια με περιεχόμενο
Θα τα σερβίρουμε σαν ψωμάκια σκέτα, αλλά και γεμιστά σε 3 παραλλαγές, θα συνοδεύσουν την μπύρα μας και το κρασί μας.
Για τα ψωμάκια
- 1 κουπα γαλα,
- 1 κουπα νερο,
- 1 αυγο,
- 2 φακελακια μαγια,
- μιση κουπα λαδι ,
- λιγο αλατι.
- Αλεύρι όσο πάρει
Για τη γέμιση α΄
- ¼ κιμα
- 2 ντοματες,
- μισο κ.γλ. μπαχαρι,
- αλατι ,πιπερι,
- 1 πρασο.
Για τη γέμιση β΄
- μισο κιλο μοσχαρισιο συκωτι,
- 1 κρεμυδι,
- ριγανη,
- 2 κ.σ. λαδι,
- 1 κ.σ. μουσταρδα.
Για τη γέμιση γ’
- 3 φετες καπνιστη μπριζολα,
- μουσταρδα,
- βουτυρο για αλλειμα.
- Χλιαραινουμε το γαλα με το νερο, δυαλυουμε τη μαγια, ριχνουμε το λαδι, το αυγο, το αλατι και οσο αλευρι παρει για ζυμη μαλακη.
- Την αφηνουμε σκεπασμενη να φουσκωσει και κανουμε τη γεμιση.
- Γέμιση α΄: Σωταρουμε το πρασο, τον κιμα και ριχνουμε την ντοματουλα και τα μπαχαρικα. Βραζουμε δεκα λεπτα και σβήνουμε.
- Γεμιση με συκωτι: Βραζουμε το συκωτι να μαλακωσει ,το αφηνουμε να κρυωσει και ριχνουμε ολα τα υλικα μεσα στο μουλτι, ετσι εχουμε μια κρεμα συκωτιου.
- ψηνουμε τα ψωμακια σε θηκες απο κεκακια η στρογγυλα για εικοσι λεπτα σε 180 β.
- Όταν κρυωσουν, ανοιγουμε τα ψωμακια απο επανω βγαζουμε αρκετη ψιχα για να χωρεσει η γεμιση και το σκεπαζουμε με μια φετα ντοματα .

Την ψίχα που θα βγαλουμε, την κρατουμε στην καταψυξη για μπιφτεκια.






