Ζυμαρικά με Τόνο 2
Τρώγονται σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν κρύα σαλάτα , είναι ελαφριά ,νόστιμη και πολύ χορταστική!
250 γρ. ζυμαρικά όπως: πένες,φαρφάλες,κοχυλάκια {εγώ είχα κριθαράκι χοντρό σήμερα}
2 κ. σ. λάδι
1 μικρό τόνο νερού
1/2 ντομάτα ή 5 -6 ντοματίνια
1/2 πιπεριά
1/2 ξερό κρεμμύδι ή 1 φρέσκο
1 αγγουράκι μικρό
1 γιαούρτι
αλατοπίπερο
ρίγανη
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ,σουρώνουμε.
Τα σοτάρουμε στο λάδι να γυαλίσουν.
Κόβουμε σε μεγάλο μπολ το αγγουράκι, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και την πιπεριά σε κύβους.
Αν βάλουμε ντοματίνια τα κόβουμε στην μέση.
Αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε ρίγανη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας ,ρίχνουμε τον τόνο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά .
Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά στα υλικά μας κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα και μοιράζουμε στα πιάτα μας.
Αν τα φάμε σαν σαλάτα αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα .
Μπορούμε να προσθέσουμε άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένα,κάπαρη και μαγιονέζα αντί γιαούρτι.
Μπορεί να γίνει και με ζυμαρικά που μας έχουν περισσέψει, λέμε τώρα, γίνονται ένα νοστιμότατο νέο πιάτο!