Zυμαρικά με σάλτσα φουρνιστής ντομάτας
- Μισό κιλό ζυμαρικά βρασμένα
- 10 ντοματάκια φρέσκα πομοντόρια ή ντομάτες σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
- 2 κ.γλ. θυμάρι φρέσκο
- Άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας όπως ρίγανη , ματζουράνα , δεντρολίβανο κ.ά.
- Αλάτι , πιπέρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Λίγο λάδι
- Μερικές λιαστές ντομάτες
- 1 κ.σ. κάπαρη ( προαιρ. )
- Βάζουμε σε ταψί τις ντομάτες σε φέτες . Αν έχουμε πομοντόρια , τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση .
- Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά , αλάτι , πιπέρι , ζάχαρη , λάδι , σκόρδο .
- Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200ο περίπου μισή ώρα .
- Στη συνέχεια το περιεχόμενο του ταψιού μαζί με τις λιαστές ντομάτες τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε . Ανακατεύουμε το μείγμα στα μακαρόνια μαζί με την κάπαρη ( αν βάλουμε ) και σερβίρουμε .
- Μπορούμε επίσης να μην τις πολτοποιήσουμε τις ντομάτες , αλλά έτσι όπως είναι ψημένες ολόκληρες να τις ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά μας στην κατσαρόλα και να σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα . Στολίζουμε με ολόκληρες φέτες ψημένης ντομάτας .
Λοοιπον αποτι βλεπω σαυτο τρο θεικο φαγακι και ελιωσες τις ντοματουλες και αφησες και ολοκληρες..και πολυ καλα εκανες!!!
1000 σκουφακια ..απο μια ακομα λατρη του μακαρονιου