Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Zυμαρικά με καπνιστό σολομό και βότκα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κιλό ζυμαρικά (φαρφάλες, πένες ή άλλο)
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο από την πρέσα
  • 1 πακέτο καπνιστό σολομό ( 200 γρ.) ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι βότκα ή κρασί λευκό
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος ελαφριά ή σόγιας
  • Λευκό πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρ.)
Οδηγίες

 

  1. Βράζω τα ζυμαρικά (εγώ λιγκουίνι είχα μόνο) σε αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίσω, ρίχνω λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
  2. Κρατώ και μισό φλιτζάνι μακαρονόζουμο.
  3. Σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι ή βούτυρο και σβήνω με το κρασί αφήνω 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτω λίγο σολομό και ανακατεύω.
  5. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και το λευκό πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά, 1-2 λεπτά.
  6. Προσθέτω τον υπόλοιπο σολομό , ανακατεύω και αν χρειαστεί προσθέτω και από το ζουμί που κράτησα για να το αραιώσω.
  7. Μην τον αφήσετε να βράσει γιατί θα χάσει το άρωμά του.
  8. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάει η σάλτσα μας παντού.
  9. Αν θέλουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια.
  10. καλή επιτυχία!!
Σχόλια
Σχόλιο από ΤΟΜ , Πέμπτη, 13 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote image
Θα προτιμούσα φρέσκο σολωμό. Κατά τα άλλα φαίνεται νόστιμο.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 13 Μάιος 2010
Η συνταγή αυτή δεν αλλάζει είναι κλασσική πια και γίνεται μόνο με καπνιστό σολομό. Αν θέλεις το φρέσκο σολομό, θα πρέπει να κάνεις μια άλλη συνταγή -και έχει αρκετές το σάιτ αυτό- όπως αυτήν εδώ...
http://www.mageirikesdiadromes.gr/2009-03-09-17-54-32/ce9cceb1cebaceb1cf81cebfcebdceacceb4ceb1-cebcceb5-cf83cebfcebbcebfcebccf8c-cebaceb1ceb9-ceb5cf83cf84cf81ceb1ceb3cebacf8ccebd.html
Μεταφορά στην κορυφή