Ζερντές το Θρακιώτικο Χριστουγεννιάτικο γλυκό
- 2 μήλα κομμάτια
- 2 κυδώνια κομμάτια
- Κράνα ξερά ή φρέσκα
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νισεστέ
- 7 ποτήρια νερό
- Κανέλλα (προαιρ.)
- Τα μήλα και κυδώνια τα βραζουμε ελαφρα σαν κομποστα, στο τελος ριχνουμε τα κρανα (ξερα η φρεσκα).
- Δένουμε με το νισεστέ που διαλύουμε με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο τέλος να πήξει.
- Πουδράρουμε με κανέλλα, (εαν θελουμε)
Αν σας φαίνεται πολύ γλυκό, ελαττώστε τη ζάχαρη.
Συνταγή από Bar Barbar