Ζαρμπό η γαλλική γλυκιά πίτα
- Ζύμη
- 0,5 ποτηρακι του νερού γάλα χλιαρο ,
- 2 κ.γλ. ζαχαρη ,
- 20 γρ φρεσκια Μαγια ,
- 3 κ. σ. αλευρι
- 200 γρ μαργαρίνη λιωμένη ,
- 1 βανιλινη,
- 0,5 ποτηρι ζαχαρη ,
- 1 αυγο ,
- 500 γρ αλευρι ,
- 1/2 μπεικιν
- Γκανάς
- 6 κ σ ζαχαρη
- 6 κ σ γάλα .
- 3 κ σ κακάο
- 1 κ σ κορν φλάουρ (νισεστε)
- για τη γέμιση
- 400 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο και
- 150 γρ. σπασμένα καρύδια
- Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά και αφηνουμε για 15'.
- Μετα ξεκιναμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Χωρίζουμε τη ζυμη στα 3, ανοίγουμε φύλλα, εμενα το ταψί μου ειναι 25 χ 35.
- Στρώνουμε λαδόκολλα βαζουμε το πρωτο φύλλο, απο πανω μαρμελάδα βερίκοκο με καρύδια σπασμένα, απο πανω δεύτερο φύλο και γεμιση και στο τελος το τελευταίο φύλο και αφηνουμε στην άκρη 30-40'
- Μετα ψηνουμε σε 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
- Όταν θα βγαλω το ταψί μας απο το φούρνο περιχύνω με τη γκανάς
- Για τη γκανάς: βαζουμε όλα τα υλικά στο Μάτι και μόλις παρει δυο βρασεις έτοιμο.
- Περιχυνουμε απο πανω και αν έχετε άσπρη σοκολατα κανουμε σχέδιο εγώ δεν ειχα.