Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3774-koklianasken.jpg
Κωκ σε παραλλαγή



Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Δευτέρα, 23 Φεβρουάριος 2015 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

 

Μια εκδοχή του χταποδιού νόστιμη κι εύκολη, μακαρονάκια κοφτά με χταποδάκι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 χταποδι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κρεμμυδια ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ελάχιστο αλάτι
  • πιπέρι μαυρο ριγανη αρκετη
  • δυο φυλλα δαφνης.
  • 1 πακέτο μακαρόνακια κοφτά βρασμένα όπως σας αρέσουν. (μισό κιλό)
Οδηγίες
  1. Σε μιά μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε το χταποδι με τα νερα που το ξεπλέναμε, σκέτο τελείως να σιγοβράσει. Όταν εξατμισθούν τα υγρά του θα έχει γίνει λουκουμάκι! δεν προσθετουμε καθόλου νερό.
  2. Καθαρίζουμε τα πολλά μαυρακια από το δέρμα του ώστε να έχουμε το περισσότερο χταπόδι ασπρο καθαρό, και το κόβουμε κομματάκια με το ψαλίδι της κουζινας.
  3. Σε μιάν άλλη κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι τόσο ώστε να απλώνεται στο πάτο, το ζεσταίνουμε καλα και τσιγαρίζουμε λίγο με τη σειρα που τα δίνω εχει σημασία μεγάλη στις μυρωδιές, μια ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά σε λιγο, δύο μέτρια κρεμύδια κομμένα με το μούλτι, μιά τριμμένη καλα κονσέρβα ντομάτας, μιά κουταλιά πελτέ ντομάτας, μια κ.σ. ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι γιατι εχει και το χταπόδι το δικό του,πεπέρι μαύρο, μιά κ.σ . ρ ιγανη, 2 φύλλα δάφνης.
  4. Βράζουν αυτά μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι του και έπειτα προσθέτουμε τα κομματακια του χταποδιού να βράσσει για πέντε περίπου λεπτά.
  5. Βράζουμε χώρια το μακαρονάκι όπως μας αρέσει και σερβίρουμε με τη σάλτσα χταποδιού και τυρί φέτα ή γραβιέρα. Η φέτα κάνει τη διαφορά στη συνταγή αυτή.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχουν μυστικά όλα σας τα είπα δεν κρατάω τίποτα πάντα!

Σχόλια
Σχόλιο από SORINA , Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2015 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λατρεμενη φιλη σοφια αδυνατον να αντισταθω σε οποια συνταγη περιλαμβανει το χταποδι......γεια στα χερια σου λοιπον
Μεταφορά στην κορυφή